Rıdvan Hoca hata yaptı...

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan çirkinlik televizyonculuk açısından da konuşulmayı gerektiriyor.Mesela Rıdvan Dilmen Hoca’nın olaylara sinirlenip yayını erken bitirmesi. Hoca sinirlenmekte haklı ama o yayın devam etmeli ve Rıdvan Hoca tepkisini sözcüklerle daha fazla belirgin hale getirmeliydi. İkinci nokta “Fenerbahçe stadyumda mahsur kaldı” anons ve spotları.Ekrana gelen görüntüler stat dışındaki gerginliğe ait ama heyecanlı muhabirler ve spotlar stadın içi de aynı havasını veriyor.İşin aslı o sırada takım söylenen köfteleri yemekle meşguldü. 

Böyle zamanlarda tansiyon arttıran çığırtkan habercilik ve spot hastalığından vazgeçmek lazım. Lig Tv’de Şansal Büyüka tepki açısıdan doğru yerde durdu. Buna karşın “Başkan Aziz Yıldırım aradı, yanınıza geleyim mi?” tarzı açıklama yapan yöneticiler belki Başkan’a şirin gelebilirler ama taraftar üzerindeki sıkıntıyı arttırırlar...

 Türkiye’de belirli medya aktörleri işlerin bu noktaya gelmesinde önemli sorumluluğa sahipler ama baktım en fazla kınama cümlesi de onların ağzından çıkmış, komik olmayın beyler....

Olmadı Biliç...

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç Pazar gecesi ilginç bir ekran şovuna imza attı. Niye ekran şovu önce onu yazayım. Eğer yorumculara Motta’nın düşürüldüğü pozisyon penaltı mı değil mi diye sorarsan kendi kalene gol için orta yapmış olursun.

Biliç bu hatayı yaptı ve Marcus Merk “temas var ama penaltı için yeterli değil” deyince sinirlenip yayını terk etti. Gereksiz bir gerginlik ancak böyle yaşanırdı...

Editör ve reji

Önceki gün CNN-Turk’te yaşanan bir olay rejideki editörün önemini bir kez daha ortaya koydu. Hikayeyi kısaca şöyle özetleyeyim:

 Ergenekon Davası sanıklarından birinin avukatı telefonla yayına bağlanıp, “13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın yok hükmünde olduğunu, medya mensuplarının odaya davet edilerek açıklama yapılmasının da manidar” olduğunu söyledi.

Spiker az sonra şimdi Adliye muhabirimize dönelim dedi ve ardından da 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin odasında böyle bir açıklama yapıp yapmadığını sordu.Oysa muhabir Çağlayan’da, açıklama Silivri’de yapılmıştı, muhabir de haliyle bunu söylemekle yetindi. 

Sonuçta bu tür yürüyen haberler sırasında rejide bir editör bulunması, muhabirin bağlantılı yaptığı yer ve diğer vakanın yaşandığı yer arasındaki farkı anlatması gerekiyor.

Tahminen o sırada rejide bir editör vardı ve kiminle bağlantılı kurulabileceği konusunda kafa yormaya devam ediyordu ama öncelik her zaman yayındır.