Rıdvan olmadan NTV

Rıdvan Dilmen NTV’den ayrıldı mı? Şu an görünen tablo o, en azından Dilmen ilk hafta maçlarının ardından ekrana çıkmadı. Ortada dolaşan çeşitli iddialar var, mesela Dilmen’in NTV Spor Müdürü Fuat Akdağ ile arasının bozulduğu söyleniyor. İddia diyorum zira Rıdvan Dilmen’i bu kadar süre NTV’de tutan bizzat patron Ferit Şahenk’tir. Eğer Ferit Şahenk kararını değiştirmediyse kişisel meseleler ya da benzeri bir sebepten dolayı Dilmen’in gitmesine göz yummaz. Burada bir ihtiyat payı bırakarak devam edeyim. Rıdvan Dilmen’in en bilinen rahatsızlığı Güntekin Onay ile yaşadıklarıydı. Güntekin Onay çoğu zaman kendisini 2 yorumcudan biri olarak konumluyor Rıdvan Hoca ise daha çok kendisine pas atılan bir formatta ilerlemek istiyordu ama yıllardır bu iş böyle devam ediyordu.

Yaptıkları yayın seyrediliyordu, özellikle devre arası ve ikinci yarıya dair Dilmen’in yorumları seyirci tarafından merak ediliyordu. Bu çerçevede Lig Tv’den seyirci ve reklam çaldıklarını da söyleyebiliriz.

Peki Dilmen’in gitmesinin sonucu ne olur? NTV’nin izlenme payı için sıkıntılı bir durum olacağı kesin ama gelir-gider hesabını bilemem. Türkiye’de futbol yorumcularına ödenen para dudak uçuklatacak kadar yükseklere çıkabiliyor.

Karakterini çok sevmediğim, bir mekanda karşılaştığı program ortağına saldıran sonra da yönetime “sarhoştum” savunması yapan bir yorumcu var mesela, ayda 50 bin lira net ücret aldığını biliyorum.Her neyse futbol bilgisi ve anlatımı Rıdvan Hoca’nın kestiği tırnak olmayacak bu adam ayda 50 bin lira alıyorsa Rıdvan Hoca’nın aldığı ücret de elbette hatırı sayılır bir rakamdır. Peki Rıdvan Hoca olmazsa ne olur?

Bana göre NTV’de Mehmet Demirkol ve Rıdvan Dilmen dışında futbol sahasına daha üstten bakabilen çok yorumcu yok dolayısıyla da kanal iddialı olduğu bir alanda kan kaybetmiş olur.Rıdvan Dilmen’in Lig Tv ya da TRT’ye gideceği söyleniyor.  Olabilir elbette. Lig Tv zaten çok uzun zamandır Hoca’yı istiyor ama burada bir sorun var, Rıdvan Hoca çoklu bir yayının parçası olmak istemiyor ve sanırım burada TRT bir adım öne geçebilir. Yaşayıp göreceğiz...

Transfer ne demek?

Medya haberleri veren internet sitelerinde bir haber “Haberturk’ten flaş transfer”... Merak ettim tıkladım baktım, Jülide Ateş, Haberturk Tv’yle anlaşmış.

İyi de bu transfer mi? Jülide Ateş halen NTV’de çalışıyor olsaydı ve oradan ayrılıp Haberturk’e geçmiş olsaydı bunun adı transfer olurdu. Oysa Jülide Ateş yaklaşık 1,5 ay kadar önce NTV’den istifa etmişti ve şu an çalışmıyordu. Dolayısıyla ortada bir transfer falan yok. Medyada bir süredir doğru kelimeleri kullanmak konusunda yaşadığımız sıkıntının son örneği bu.

Jülide Ateş, Haberturk Tv’de iş yapar mı? Neden olmasın, yılların deneyimine sahip, NTV’yle kan uyuşmazlığı yaşamıştı, Haberturk’te kan uyuşabilir