Riekerink’in sınav maçı olacak

Karabük maçında gördük ki, kenarda hiçbir varlık gösteremeyen ve taktik dehası bulunmayan Riekerink, altyapı teknik direktörlüğünü aşamadı. Hollandalı’nın öngörülemez uygulamaları herkesin kafasını karıştırıyor. Eğer 10 üzerinden not verirsek, bir maç 3 numara oynuyor Galatasaray takımı, bir başka maç ise 8 numara.

Kupadaki 24 Erzincan ve ligdeki Akhisar karşılaşmalarından farklı skorlarla galip gelse de bu takımlarla Galatasaray’ın arasındaki siklet farkı büyüktü. Ben esas şimdi bu hafta oynanacak Başakşehir maçında notumu vereceğim. Çok değil daha 2 hafta öncesine kadar Avrupa’da Hoffeinheim ile birlikte namağlup iki takımdan biri olan Basakşehir’le oynanacak kupa mücadelesi denk kuvvetlerin maçı olacak.

G.Saray’ın eskiden en zayıf karnı stoperleri ve defansıydı. Şimdi bu problem ikiye katlandı. Orta saha da artık bu sezonu kaldıracak oyunculardan kurulu değil. Selçuk, geçmiş sezonlardaki çok uzak. De Jong kilolu, kesicilik özelliği var ama ofansif etkinliği ve efektif gol pasına katkısı yok denecek kadar az. Hele bir Josue var ki, Allah aşkına ligimizde bundan çok daha iyi Türk oyuncu kardeşlerimiz yok mu? Josue’nin Galatasaray’ın futbolcusu olmadığını, seyirci de kendi arasında zaten konuşuyor.

Bu takımı ayakta tutan isimler Podolski, Snejder, Bruma, kalede Muslera ve biraz da Yasin diyebilirim. Yeni transfer olarak Rodrigues oyunda kaldığı sürelerde iyi işler çıkarsa da önümüzdeki maçlardaki performansına bakmalıyız. İşte bu saydığım isimler sorumluluklarını biraz azalttıklarında Galatasaray sıradan bir takıma dönüşüyor.

Başakşehir ise Abdullah Avcı’nın yönetimi ve Emre Belözoğlu’nun kaptanlığında tam bir takım olmuş. Hem defansif anlamda hem de hücum organizasyon anlamında ciddi işler başardı bu sene. Devre arasında yapılan transferler de bence çok ses getirdi. Adebayor, İrfan Can Kahveci, Egemen Korkmaz ve Caiçara transferleri çok isabetli. Yani Avcı ile öğrencileri, şampiyonluk kadar şampiyonluğa giden yol da bizden geçer diyorlar.

Sonuç olarak Başakşehir maçının zevkli olacağını düşünüyorum. Bu maçtan sonra iyiler ve kötüler net görünecektir.