Riekerink’ten önce yönetim gider!

GALATASARAY, kendisi için gerçek sınav niteliği taşıyan Başakşehir maçında bir kez daha sınıfta kaldı. Bu maçta sergilenen kötü futbol ve kupaya atılan havlu şimdi Riekerink’i tekrar tartışmaya açtı.

Oysa sezon başından beri benim söylemekten dilimde tüy bitti: Bu hocayla olmaz, Riekerink ile bu iş yürümez diye... Bunu söylerken de şu soruyu sordum, kendisi bugüne kadar hangi yarışmacı takımı çalıştırmış? Dolayısıyla Galatasaray gibi Avrupa’da ismi olan bir takımın başında olması kadar yanlış bir şey var mı!

Riekerink oyunu okuyamıyor. Oynattığı futbolcular formsuz. Daha da kö- tüsü sözünü dinletemiyor. Bunlar onun eksikleri.

Peki böyle bir hocayla lige başlamak kadar komik bir karar alan yönetimden ne beklenir? Bu Hollandalı’yı getirip koskoca Galatasaray’a teknik direktör yapanlar şimdi mutlu olsunlar, gururlansınlar! G.Saray ile resmen oynuyorlar. Ve şu bir gerçek ki, böyle giderse Riekerink’ten önce kendileri yani bu yönetim gidecek. Taraftarlar da zaten bu yönetime inanmıyor.

Sarı-Kırmızılıların elinde bir tek lig kaldı. Hafta sonunda da Kayseri maçı var. Ama bu maç hiç kolay değil. Hatta çok zor. Kayserispor kadrosuna iyi takviyeler yaptı. Düşünün Galatasaray şampiyonluğa oynuyor ama ben onları favori bile göremiyorum. Çünkü bu takımın kondisyonu yok, gücü yok, defansı yok, orta sahası yok!.. Orta saha De Jong’la, Selçuk’la olmaz. İki kupa diyorlardı, Ziraat Türkiye Kupası gitti. Şimdi zannediyorlar ki ligde şampiyon olacaklar. Riekerink ve yönetim gerçekten bu futbolla şampiyon olacaklarına inanıyorlar mı acaba?

Bir de bütün devre arası konuşulan Podolski meselesi var. Podolski hala gitmek istiyorsa, yolu açık olsun. Başakşehir maçında sahada yok. Diğer maçlardaki golleri kabul etmiyorum.

Bana ilk 5, 6, 7. sıralardaki takımlara karşı ne yaptığın lazım. Bunlara gol at, skoru değiştir, şapka çıkarayım, saygı duyayım sana.