Rizespor oynadı Trabzon kazandı

Karadeniz derbisinde Çaykur Rize oynadı, Trabzonspor kazanan oldu. Rize takım olarak iyi futbol sergilemeye çalışan, arzu ve istekli görünen, olabildiğince de gol pozisyonları üreten gözüktü. Ama her nedense gol atacak becerikli ayakların sahibi Rize adına bulunamadı. Halbuki üç-dört net gol pozisyonun varken bunları Rize adına gole çeviremiyorsan maçın kaderine de boyun eğmek zorunda kalırsın.

Trabzonspor’un atmış olduğu golde ise Rize kalecisi Gökhan’a geri pas, Gökhan da ceza sahası içinde topu elleriyle alınca Bordo-Mavililer endirekt vuruş kazanmış oldu. Trabzonspor adına Zeki kullandı, N’Doye’a çarpıp Rize kalesine gol oldu. Hiç bir profesyonel futbolcu böylesine acemice bir hareketle rakip takıma gol şansı vermezdi. Kaleci Gökhan bu hatayı yaptı. Hem kendi adına hem takımı adına maçın skorunu belirleyen oldu. Ayrıca Rize takımının golcüsü diye gözüken Kweuke’nin üzerini bir kırmızı çizgiyle çizerim. Hiç varlık gösteremedi. Konu mankeni gibi sahada dikilip durdu. Bir damla ter bile akıtamadı. Hikmet Karaman’ın bu kadar süre oyunda tutmasını da şaşkınlık içinde izledim.

Trabzonspor galip gelmesine rağmen iyi futbol sergileyen gözükmedi. Avantadan bir gol attı sonra da skoru korumaya gitti. Olay ne olursa olsun, her zaman iyi futbol oynayan kazanmıyor. Çaykur Rizespor gibi bir takım bu kadar pozisyona girip gol ve gollere ulaşamıyor ise o zaman bu takımda belirli bir eksiklik var. Maçların kısaldığı bir dönemde bunu gidermesi zor olacak gözüküyor.

Bu arada Trabzonspor’un kalecisi yani kaptanı Onur kardeşimizi kutlamak isterim. Çok önemli kurtarışlarıyla gole izin vermedi ve takımının maç kazanmasında en büyük katkıyı sağlayandı. Kısacası bu Karadeniz derbisini iyi oynayan değil, pozisyonu akıllıca değerlendiren Trabzonspor 3 puan alarak 2017’deki başarılı yoluna devam etti.