Rodrigues’le mutlu son yakın

Galatasaray için Akhisar maçı zordu. Kupada elendikleri rakibe karşı yapılacak en küçük hatanın telafisi yoktu. Başakşehir’in puan kaybetmesi Cim-Bom’a doping etkisi yapmış.. Fatih Terim’in talebeleri ilk 10 dakikada Akhisar’ı ölçüp biçti. Sonra da darbeleri ardı ardına vurdu. Son haftaların yıldızı Rodriguez 3 dakikada nefis 2 gol atarak şov yaptı. Bu gollerde Donk’un ve Selçuk İnan’ın asistlerini unutmamak gerek. Cezalı Belhanda’nın yerine oynayan Selçuk başarılı işler yaptı. Cezası bittiği için Maicon’dan formasını alan Serdar Aziz ise savruk bir görüntü verdi. 

Akhisar’ın kazandığı penaltıda rakibini kaçıran Serdar’dı. Bu pozisyonda Ali Palabıyık bana göre yanlış karar verdi. Muslera topu elinden kaçırdı ama Seleznov’un yerde kaldığı pozisyonda temas yoktu. Kazanılan bu fırsatta Ömer’in topu üstten auta atması G.Saray adına şanstı. Rodriguez’in üst direkten dönen vuruşu jenereklikti..

İkinci yarı Cim-Bom skoru korumaya çalıştı, bu Akhisar’ı cesaretlendi. Defansın hatasında savunmanın arkasına sarkan Seleznov’un vuruşunda direkten dönen top Serdar’a çarpıp gol oldu. İyice yüreklenen evsahibi baskılı oynarken Muslera % 100 golü önledi. Son 20 dakikada maç karşılıklı gol pozisyonlarına sahne oldu. Gomis’in kaçırdığı pozisyon var ki, topu iki adımdan auta gönderdi.. Serdar’ın kafa şutu da direği sıyırdı. G.Saray savunması o kadar boşluk veriyordu ki, Akhisar her atakta Muslera ile burun buruna geliyordu. Linnes’in kazandırdığı penaltıda Gomis topu üstten auta atınca son 3 dakika ecel teri döktü. 

Ama sonuçta kazanan Aslan şampiyonluk ateşini yaktı.