Ruhat Mengi vakası...

Demirören Grubu’nda ilginç şeyler oluyor. Grubun gazetelerinden Milliyet’in yazarı Nagehan Alçı’nın televizyon programının seyredilme oranı grubun diğer gazetesi Vatan’ın yazarı Ruhat Mengi’nin köşesine konu olmuş. Sanırım ekrandan uzaklaşmış olmanın yarattığı sendrom devam ediyor. 

Ama benim asıl merak ettiğim şey başka. Vatan Gazetesi’nin yollarını ayırdığı Mustafa Mutlu kitabında Ruhat Mengi’ye dair ilginç anılara yer vermiş. Mesela Vatan Gazetesi, Milliyet binasına taşındıktan sonra kendisine ayrılan bankoya oturmak yerine Ruhat Mengi’nin odasını deyim yerindeyse gasp ettiğini anlatıyor Mustafa Mutlu. 

İdeolojik olarak birbirine son derece yakın olan bu iki ismin bir zamanlar Mengi’nin TV programları üzerine birlikte kafa yorduklarını ama Mutlu’nun odasını geri aldıktan sonra selam-sabahın kesildiği ilginç bilgiler arasında. 

Unutmadan, kitapta Mengi’nin asistanı vasıtasıyla “O odayı senden geri alacağım” mesajları yolladığını da yazmış Mustafa Mutlu. Medya işlerine girecek zamanı olduğuna göre acaba Ruhat Mengi olayları bir de kendi penceresinden anlatılır mı? 

Fatih’in saati değişti

Bu sezonun en iddialı işi ne diye bana sorsanız hala ‘Fatih’ derim. “Dizi beklenen reytingi almadı”, “Kanal D Yönetimi, saatini 22.00’ye aldı” diyenler olabilir, fark etmez. 

Önce saygı duyduğum şeyleri söyleyeyim, sonra siz karar verin... Muhteşem Yüzyıl, bana göre Kanuni Sultan Süleyman dönemini değil, Kanuni-Hürrem aşkını anlatan bir dizidir. Zaman içerisinde diziye eklenen hayali karakterler, her ünlüye bir rol verme çabası, reyting düştükçe halvet ve dekolte arttırma işleri benim çok benimsemediğim işler.

Fatih dizisi istese flash-back’ler yapıp işin içine daha fazla halvet sokabilir, entrikaları daha fazla ekrana getirebilirdi. Israrla bunu yapmadılar, bu tercihle de saygıyı hak ediyorlar. Buradan yola çıkarak şunu söylemek de hata olmayacaktır, halkımız tarih dizisi değil aşk dizisi seviyor. Sözleşme şartlarını bilmiyorum ama Kanal D istese diziyi yayından da kaldırabilirdi. Oysa saatini değiştirmek ve dizide ısrar etmek daha saygı değer ve emek kıymeti bilen bir tercih. Kendi adıma bitinceye kadar Fatih’i izlemeye devam edeceğim...