Rus-Bela olmadı

Teknik ve idari kadronun beceriksizliği ve tecrübesizliği sonucu binbir türlü acemiliklerle dolu bir seyahatin ardından Belarus ekibinin karşısına çıkan Trabzonspor, rakibi karşısında ilk etkili ataklarını 15.dakikada gerçekleştirdi.

Her iki takımının hücuma çıkarken kaptırdığı toplar gol pozisyonlarına neden oldu. Tecrübesini konuşturabilse Colman’ın maçı olmaya aday olan maçın ilk yarısı izleyenleri uyuttu dediğimiz anda Zeki Yavru’nun pası ile Henriqe Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi.

İlk tur maçının bencili Volkan Şen bu maçta ikinci yarının başında da kaldığı yerden devam dedi. 54.dakikada vermediği pas Trabzonspor’u ikinci golden etti. Bu atağın geri dönüşündeki yüzde yüzlük golü Celutska sakatlanma pahasına engelledi. İkinci yarıda Trabzonspor’un sol kanadında maden bulan Minsk’i ne Zeki Yavru değil kale direkleri durdurabildi. Celutska’nın mecburi değişikliği ile oyuna giren Malouda topla ilk buluşmalarında hazır olmadığı görüntüsü verdi.

İlk yarıda atılan golle maç 1-0 tamamlanırken teknik patron Akçay da uluslararası arenada takımının başında çıktığı üç maçı da galibiyet ile tamamlamış oldu. Trabzonspor korkarak gittiği deplasmandan şen döndü.

City’den bir gömlek üstün Belarus ekibi karşısında rövanşta oldukça dikkat edilmesi gerektiğini şutlarla dövülen Trabzonspor kalesinden anlamak gerekiyor. Maç ile ilgili bir sözümüz de Zeki Yavru’ya. Kendisine verilen şansın alt yapıdan gelen futbolcuların takıma kazandırılması adına ne kadar önemli olduğunu bilse bu kadar kötü performans sergilediğine daha fazla üzülürdü eminim.

Veselinoviç ve Simoviç isimleri maziye dalmama neden olurken maç öncesi acemilikler aklıma geldikçe acı acı güldüm. Dönüş yolunda pilota yol tarif eden biri olsa da takım yanlışlıkla Bolvadin’e inmese diye kara kara düşünmeden edemedim.