Rüşvetçi babanın oğluna HARAMZADE denir!..

Hırsız diye diye meydan meydan geziyor birisi.

Etrafında dolaşanlardan, eşinden dostundan hiçbir kimse kendisi hakkında bir şey hatırlatmıyor mu bu canlı varlığa…

Yahu beyefendi biraz ölçülü konuşun, esas hırsızlık sizin Baba’dan gelen bir özelliğiniz, babanız bu işte nam yapmış ünlü birisi diye hatırlatma yapmıyor…

Geçtiği gezdiği yerlerde aynaya denk gelmiyor mu, bu canlı..! İnsan hiç mi yüzüne bakmaz aynada, hiç mi bilmez kendisini. Ne kadar da pişkin..!

Kalkıp bu ülkenin Başbakanına hırsız diyor. Öyle bir Başbakan ki Cumhuriyet tarihinde, 80 yılda yapılan bütün hizmetlerin kaç misli hizmeti gece gündüz durmadan 11 yıl gibi bir sürede hayata geçirmiş, ülke insanlarının her alanda refahına katkı sağlayan hizmetlere kısa sürede imza atmış ve ümmetin umudu olmuş bir Başbakan’a..!

Halkın yarısından fazlasının oyu ile göreve gelen, diğer yarısının büyük bir bölümünün de hakkını teslim etmekten kaçınmadığı, “çalışkan adam” diye tarif ettiği bir Başbakana ve hanımına hırsız diyor,oğluna hırsız diyor, kızına hırsız diyor, kardeşine hırsız diyor, yürekli, cefakar  bir Anadolu kadını olarak tanıdığım merhum annesine hırsız diyor,  sonra pardon annesi ölmüştü diye geri vites yapsa da söyleyeceğini söylemekten geri durmuyor, haramzade. .!

Hani derler ya bir söze bakarım söz mü diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. İşte öyle bir şey, ne söz ne de adam var orta yerde..!

Hâlbuki, pişkin pişkin beylik laflarla insanların ailelerine pislik atan bu genel müdür ünvanlı canlı varlık, haramın içinde doğmuş birisi, haram içinde büyümüş, haramın içinde serpilip hayatı tanımış birisi. Dolayısıyla helal - haram anlayışları da tam ters, yani helali haram, haramı helal zannediyor bu canlı varlık..!

 Hani “kursağımdan haram lokma geçmedi”  deyip duruyor ya, sakın yanlış anlamayın ha kursağımdan helal lokma geçmedi demek istiyor, aslında..!

Bebekliğinden itibaren, çocukluk yıllarından beri baba ocağında yediği yemeği pişiren odundan tut da pişensebzenin yaprağında, etinde, suyunda haram var, ders çalıştığı odanın ışığında haram var, okula giderken giydiği elbisesinde, ayakkabısında haram var, evinin içinde üzerinde gezindiği halı haram..!

Babasının tapu müdürü olarak görev yaptığı Patnos’lular diyor ki,baba Kamer Kılıçdaroğlu bıyığının sağ tarafını sıvazladı mı bir altın, sol tarafını sıvazladı mı iki altın istiyor demek olduğunu her kez bilirdi… En ufak evrağı bile rüşvetsiz imzalamazdı… Avanta aldığı bazı tapu evraklarında tahrifat yapmaktan hiç çekinmezdi. Mesela kayıtlarda 1000 m2 olan arsanın rakamının sonuna0 ekleyerek 10.000 m2 olarak değiştirmekten çekinmez karşılığını da alırdı. Bu karşılık altın olabileceği gibi bazen de el dokuması pahalı birhalı olurdu, arsanın metrekaresindeki değişiklik oranında halının  metrekaresindeki değişikliği belirtmeye de  gerek yok herhâlde…!

İşte böyle bir babanın ocağından çıkan bir çocuğun algısı, kavraması ve kavramlara yüklediği mananın farklı olmasını anlayışla karşılamak ona göre tedbir almak lazımdır..!

Tabi rüşvetçi bir babanın çocuğu olmak insanın kendi takdir ettiği bir şey değildir. Kimsenin babasını seçme özgürlüğü yoktur..! Gittiğin yol düzgünse, istikametin doğru hak ve hukuktan ayrılmıyorsan şerefli ve onurlu bir vatandaştan farkın olmaz. Kimsenin de seni babanın haramından sorumlu tutması doğru olmaz..!

Yok, insanlara ahlaksızca ve sefil bir şeklide aile boyu hakaretler edersen o zaman derler ki bu da babasının yolunda, zaten babası da böyleydi, yediği her lokmada haram olan birisinden başka ne beklenir ki, derler ve zerre kadar da haksız sayılmazlar..!

Rüşvetçi ve avantacı bir babanın oğlu kalkıp da, Şirket-i Hayriye vapurlarında gözünün nuruyla kaptanlık yaparak, ailesini onuruyla geçindirip büyütmüş, hayırlı evlatlar yetiştirmiş Kaptan Ahmet amcanın,  Milletin onuru olmuş tayyip oğluna,  CHP’nin ayaklar altına aldığı koskoca medeniyeti ayağa kaldırmaya çalışan ve bundan dolayı içerden, dışardan hatta camiden ayağına çelme takılan bir Başbakan’a  hakaret edemezsin..!

Rüşvetçi ve avantacı bir babanın ve yüksünmeden izinden giden oğluna, bizim kültürümüzde HARAMZADE denir..!

Yani sana ey CHP genel müdürü Kılıçdaroğlu , sana..!

Twitter; @ahmethamdicamli