Saadet henüz komşumun adıdır!

Beşiktaş’ın Ankaragücü karşısındaki sıradan oyunu, kadrosunun ne denli dar olduğunun kanıtıydı. Bunu hem kendi oyunu doğrudan ortaya koydu; hem de Galatasaray’ın ve Fenerbahçe’nin Balıkesir ve Pendik maçlarındaki ikinci kadrolarının oynadığı oyunla karşılaştırdığımızda gördük. Avrupa mücadelesi için kadrolarını zenginleştiren öteki iki büyük ile Avrupa’ya çıkmayacağı ve de parasal darlığını çözmek için kadro daraltan Beşiktaş’ın zorluk derecesi düşük gördükleri maçlara çıkardıkları kadroların verimleri arasında büyük fark vardı. Beşiktaş’ın gerçeğiydi bu. Samet Aybaba ZTK’nın iki, üç ve dördüncü turlarında ‘ikinci’ takımlarıyla oynayabildi ve turları zorlanarak geçti. Ancak artık rakiplerinin zorluğu artacak. Beşiktaş beşinci turda ikinci takımının baş edemeyeceği rakiplerle karşılaşabilecek.

Beşiktaş en zor etaba şimdi başlıyor.

Önünde devre arası transferine değin Eskişehir, ZTK 5.tur, G.Birliği, ZTK Grup maçı ve Kayserispor maçları var. Son 7 maçta yaptığı müthiş sıçramanın değerini koruyabilmesi için son beş (SL+ZTK) maçın kazanılması gerekiyor.

Hem rakiplerinin gücü, hem ZTK’da artık ikinci takımla oynayamayacak olmak Beşiktaş’ın önüne büyük zorluk koymakta. Aynı kadro haftada iki zorlu maçı kaldırabilecek mi? Hem de Fernandes olmadan! Haftada iki maç geniş kadrolu Galatasaray’ı ve Fenerbahçe’yi bile düşündürmekte. Ki teknik yönetmenleri maç sayısını öne sürerek üstü örtülü mızıklanmakta!

Levent Erdoğan “Parasız da saadet olacağını gösterdik” diyor.

Bence daha o saadete erişilmedi!

Ligin zirvesinde ayakta yer yok!

Fenerbahçe 4 atıp lider olmayı umuyordu, o fırsatları da buldu maçta, ama atamadı ve şimdi dördüncü sırada!

Demek ki ‘saadet’e ulaşmak herkes için öyle kolay değil.

Asla doyuma ermemek, Samet Aybaba’nın söyleminden yürümek, ilk maçı kazanmaya bakmak gerek.

Olaylara yanlış ezbercilikle yaklaşıyoruz. Söz gelimi, son golü atan oyuncuyu maçı kazandırmış sayıyoruz! Öncesinde beş tane kaçırsa bile! Mücadelede dökülse bile!

Batuhan Ankaragücü maçı 2-2 iken Toraman’ın müthiş asisti ile durumu 3-2’ye getirdi. Kimilerindeki egemen bakışla maçı Batuhan kazandı! Peki, bir önceki ya da ondan önceki gol atılmamış olsa idi ne olacaktı? Toplama bakmaktır doğrusu... Ben golü takımın attığına inanırım. Özel durumlar bu genel bakışımı bozmaz.

Cimbom için bir dilek

Oyuncuları ve teknik yönetmeninin açıklamasına göre Galatasaray Gaziantep’te, Braga maçını düşündüğü için berabere kaldı! Dilerim hafta sonundaki S.Ligin zirvesi için önemli Sivas maçını düşünerek bugün Braga’da tutukluk yapmazlar!