SAAT: 19.05

Kavga, gürültü patırtı derken bir lig daha bu akşam bitiyor. Galatasaray 19’uncu şampiyonluğunu resmi olarak kutlayacak, kupasını alacak kendi stadında, kendi seyircisi önünde. Hak etti mi bu şampiyonluğu? Hem de nasıl!

Aslında bu sezon, Galatasaray’ın doğru dürüst rakibi yoktu demek yanlış olmaz; hele de Snijder ve Drogba transferlerinden sonra. En  yakın rakibi Fenerbahçe, özellikle de deplasmanlarda başarılı olamazken ligin sonuna doğru IBB’ye yenilince sarı kırmızılılar şampiyonluğu Sıvas maçını kazanıp arayı 10 puan açarak ilan ettiler. Transferde savunmanın sol kanadına, stopere ve sağ kanata alınacak futbolcularla Galatasaray üst üste üçüncü şampiyonluğunu daha sezon başlamadan ilan etse yeridir. Başkan Ünal Aysal’ın, “ Burak için 50 milyon, Muslera için de 30 milyon euro” istemesi, bu futbolcuları satmayacağının kanıtı. Alper’in alınmasıyla Melo’nun da bir yıllığına daha kiralanması sonucu Galatasaray Türkiye liginin çok üstünde ve ötesinde bir takım kimliğine kavuşur ki, böyle bir kadro Şampiyonlar Ligi’nde de yarı finali hatta finali bile görebilir.

Ligin bir de insanın içini buran, hatta “ bir daha maça gitmem,” dedirten yanı var ki, gerçekten acil önlemler alınmazsa, seyirci sayısında ciddi bir azalma olacağı gibi hanımlar ve çocuklar da statlardan uzak duracak. Beşiktaş maçı öncesi ortalığı göz yaşına (!) boğan biber gazı faciası ve tabi Fenerbahçe-Galatasaray maçında hem saha içi hem de saha dışı olayları futbolda ciddi kaygılara yol açıyor; açmalı da! TFF’nin elinden birşey gelmiyor çünkü bilgi ve deneyim yoksunu kadrolardan oluşuyor, başkanından MHK’ya kadar. Ayrıca statlarda gittikçe yaygınlaşan dehşet ve şiddetle başa çıkmak için ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde var olan Spor Polisi’nin de kurulması şart. Spor Polisi sivil kıyafetle seyircinin arasında taraftar gibi oturup her hangi bir olay daha başlamadan müdahele ediyor.  Ayrıca Sporda Şiddet yasasında değişiklikler yaparak olay çıkaran taraftarların hapis cezasına çarptırılması, kulüplere çok ağır para ve uzun süreli stat kapatma cezalarının verilmesi de gündeme getirilmeli. Eğer gerekli önlemler alınmazsa, gelecek sezonlarda çok daha vahim olaylarla karşılaşabiliriz ne yazık ki...