Saba Tümer haklıdır arkadaş

Saba Tümer kendi programında kendisiyle röportaj yapmış. Reklamın iyisi-kötüsü olmaz devrindeyiz, o yüzden haklıdır. Saba Tümer önceki gün başka ne yaparsa yapsın tüm medya sitelerinde haber olamazdı. O haberlerde eleştirildi, dalga geçildi ama artık maalesef fark etmiyor, bilinirlik, farkındalık adı altında her türlü garabet bile kar sayılıyor. Özetle durum Can Yücel’in şiirindeki mısra gibi “Ne kadar rezil olursak, o kadar iyi...”

Oscar’ın habercisi festival

Oscar Ödülleri Türkiye’de canlı yayınlanıyor, günler öncesinden Oscar-toto oynanıyor ama Oscar’ın habercisi sayılan festival nedense es geçiliyor. Toronto Film Festivali’nden söz ediyorum. Klasik, jürisi, ödülleri olan, bir festival değil Toronto. Ancak Halkın Seçimi diye bir bölümü var ki o seçim ile Oscar Ödülleri hep paralel çıkıyor. Örnek mi, “The King’s Speech”, “Precious”, “Slumdog Millionaire” önce Toronto’da Halkın Seçimi Ödülü’nü aldılar sonra Oscar. MovieMax Festival geçen haftadan beri Toronto’da öne çıkan filmleri ekrana getiriyor ve bence çok iyi birşey yapıyor. Festival yayıncılığında Digiturk kanallarının çok başarılı olduklarını kabul etmek lazım. Antalya Film Festivali eskiye göre hem içerik hem de yayın açısından sönük geçiyor ki yayın kısmında Türkmax’ın festival yayınını bırakmış olmasının da büyük etkisi var. Paranız varsa her zaman iyi film yayınlamak mümkündür ama festival yayıncılığı sadece para değil iyi takip, iyi seçim gerektirir. MovieMax Festival adının hakkını yine verdi..

Söylenmedik adı kalmayan TRT

Pazar günü TRT Müzik’te Edip Akbayram’ın eski konserlerinden birini seyrettim. TRT’yi ideolojik davranmakla suçlayanlar var ya, bunu o yüzden yazıyorum. Edip Akbayram siyasi duruşu bilinen sanatçılardan biridir, üstelik ideolojisiyle müziği uyumludur. TRT o eski konseri yayınlamasa kimse birşey demezdi hatta kimsenin aklına o konserde gelmezdi. Ama Edip Akbayram bu ülkenin renklerinden biridir ve elbette konseri TRT’de yayınlanacaktır, yayınlandı da zaten. E o zaman, durmadan ideolojik davranmakla suçlamak neyin nesi oluyor diye sorma ihtiyacı duyuyor insan...