Sabır, sabır...

Bu sezon Galatasaray taraftarı her maçta sabır çekiyor. Koskoca Galatasaray; öylesine etkisiz, öylesine adamsendeci, öylesine umursamaz bir futbol oynuyor ki; taraftar bıktı usandı. Takımın böylesine kötü oynamasının nedeni Prandelli değilmiş. Yapılan onca transfer sonucu kadroda var olan 41 futbolcudan sergide karpuz seçer gibi bir onbir sahaya sürseniz, işte bu futbolu izlersiniz! Aslında futbol, Galatasaray takımının oynadığı oyunun adı değil. Hani “dünyanın en güzel oyunu” diye nitelendirilen futbol var ya; Galatasaray onu oynamıyor. Galatasaraylı futbolcular çimlerin üzerinde tepişiyor! Sahadaki onbirde ne düzen var, ne akıl, ne de alabileceği bir sonuç. Muslera, Sneijder, Melo ve Chedjou’yu çıkardığınız zaman, takım kümede çok zor kalır. 

Galatasaray’ın puan sıralamasındaki konumu, futbolumuzun ne kadar içler acısı bir durumda olduğunun bir göstergesi. Eksi 2 averajla ilk üçte, maç fazlasıyla lider! Gerçi sadece Galatasaray kötü oynamıyor. Diğer takımların da Sarı-Kırmızılılar’dan aşağı kalır yanı yok. Futbol nasıl böylesine çöktü, bu hale geldi; bunu başta federasyon olmak üzere tüm kulüp yöneticilerinin uzun uzun düşünmesi gerekiyor.

Ancak Galatasaray’da fazladan bir şey daha var: Selçuk ile Burak’ın takımın üzerinde kurduğu hegamonya. Geçtiğimiz yıllarda hele Drogba varken; bu ikili diledikleri gibi at koşturamıyordu. Şimdi ise onlara dur diyecek kimse yok. Hamza’nın yapacağı ilk iş, Selçuk ve Burak’ı kulübeye çekmek ve onlara çok özel idmanlar uygulamak.

Burak 100 maçta 50 küsur gol atmış. Bugün ise havadan 18’e atılan top, Burak’ın ensesine çarpıp rakibin önüne düşüyor. Böylesine futboldan kopmuş bir forveti var Galatasaray’ın. Burak; 89. dakikada golü attı ancak; bunlar biraz rastlantı golleri. Tek forvet oynamanın getirdiği sıkıntıdan sonra küçük bir umut ışığı.

Daha 2-3 yıl önce Türkiye’nin en iyi orta saha olyuncusu olarak gösterilen Selçuk da çoktan emekli olmuş; Galatasaray’ın haberi yok.

Özetle Galatasaray; futbol oynamadan da 3 puan aldığı bir ligde top koşturuyor. Bu, sadece ve sadece ligin ayıbı.