Sabrımız taşıyor ayağınızı denk alın!

Galatasaray’da takım ruhu ve arkadaşlık mumla aranıyor. Sahada sergilenen futbol da kimseyi mutlu etmiyor. Mancini, Kasımpaşa maçı öncesi İtalya’ya uçan Sneijder için “Nereye gitti bilmiyorum” diyor. Futbolcularla hiçbir dialog kuramayan Arıboğan da bu işe çare olamıyor. Komik bir durum!

Galatasaray sahipsiz gibi...

Lütfü Arıboğan “Başkanın haberi var, Florya’da kapıyı açabilirsiniz” diyor hurra  taraftar içeri! Takıma ayar çekiyorlar;” Sabrımız taşıyor, ayağınızı denk alın”. Olayın üstünden 15 gün geçmiş yönetimden hala çıt yok. Takım Türkiye Kupası’nda Gaziantep BB’yi penaltılarla kıl payı eliyor, kaptan Sabri penaltı kaçırıyor. Mancini korkulu rüya görüyor! Müdahale eden yok! Galatasaray ne günlere kaldı.

Melo ve Sabri’nin maç içinde birbirlerine karşı davranışlarına ne demeli. Sabri’nin kaptanlığını kimse ciddiye almıyor anlaşılan.  Mancini’yi pek dikkate alan var mı derseniz o da tartışmalı. Hatta bazı yöneticiler Terim’in gitmesine bozulan bazı oyuncuların etrafla küs olduğunu söylüyor.  Melo, numaracı Eboue’ye tepki gösteriyor, Eboue’yi vatandaşı Drogba kolluyor, öbür oyuncular da rahatsız oluyor, gidip Mancini’ye şikayet ediyorlar! Takıma bak hizaya gel.

Maçlardan sonra kameraların karşısında hep asırlık yönetici Özkan Olcay var. Çağ gerisi cümlelerle ıvır zıvır... Öteki yöneticiler arazi! Ortada yoklar. Otorite boşluğu çok. Egolar, baskın karakterler, pusuya yatmış duygular, otorite boşluğundan yararlanıp ön plana çıkmak üzere. Kuyruk acısı olanlar borusunu öttürmeye başladı başlayacak.

Yerli oyuncu kendini çabuk salar. Yabancılar da taraftar baskınından sonra ne yaparsanız yapın takımla kaynaşmaz. Hem teknik anlamda hem de yönetim anlamındaki zafiyeti kafalarından silemezsiniz.

Juventus maçı sonrası takımda operasyon yapılması, büyük cezaların verilmesi konuşuluyor. Peki Başkan Ünal Aysal’ın oyunculara karşı yaptığı kabalığın cezası ne olacak. Başkanın bu işi öğrenemediği de ortada. İşler gitgide sarpa sarıyor, ekonomik kriz üstüne takımın başarısızlığı Aysal’ı fena sallayacak! Olağanüstü bir kongre daha olursa kimse şaşmasın. G.Saray’a reenkarnasyon şart.

Drogba da takım içinde kendi krallığını ilan etmiş durumda. Kendi başına buyruk olmuş. Drogba pahalı bir oyuncu teknik adam olana kadar Galatasaray’da kalır mı bilemem. Futbolcuya dayalı düzeni hiçbir teknik adam sevmez, üstelik bu kadar çok para alan biri yönetimin de gözüne batmaya başlar. Sonu Alex gibi olur diye aklıma gelmiyor değil.

Galatasaray zorda! Ayaklar denk alına; Sabırlar taşacak gibi...