Saçınıza şekil vermek için havadaki nemi takip edin

Saçınız hiç olmadığı kadar cılız, düz ve hacimsiz mi? Ne yaparsanız yapın şekle girmiyor mu? Saç bakım uzmanı değilim ama bu sorunun nedenleri uzmanlık alanıma giriyor. Çünkü sebebi hava şartları.

Yaz tatili son demlerini yaşıyor. Deniz ve güneş tatili pek çoğumuz için keyifli fakat, bunu bir de saçınıza sormayı denediniz mi? Kadınların olmazsa olmazlarından biri de saç bakımlarıdır. Tatil dönüşü yıpranan saçların bakımına çoktan başlandı aslında. Fakat bu bakım bu aralar benim saçlarımda olduğu gibi pek çok kişinin saçında da kar etmiyor. Saçımız hiç olmadığı kadar cılız, düz ve hacimsiz... Çünkü kullandığımız şampuanın ya da her türlü bakım ürünlerinin ötesinde saçlarınızın en çok atmosferden etkilendiğinin farkında mısınız?

Saçınıza harcadığınız para ve emek bazı günlerde amacına ulaşmıyor maalesef. Çünkü en doğru saç uzmanı ya da saç ürünleri bile saçlarınızı forma sokmayı başaramaz bazen. Sebebini bir türlü anlayamadığınız bir inatçı tavır içine çoktan girmiştir saçınız. Bu noktada tüm uygulamalarınız nafile birer çabadan öteye gidemez. Saçınız çoktan havai atmosferin esiri haline gelmiştir çünkü...

EN UFAK DEĞİŞİKLİĞİ HİSSEDİYOR

Saçımızı ve dolayısıyla bizi bu zor duruma sokan havadaki nemdir. Atmosferdeki neme göre saçlarınız formunu değiştirir. Her gün hatta günün her saati atmosferdeki bağıl nem değiştiğinden, saçlarımız gün içinde bile kendiliğinden form değiştirir. Nemin azalması saçlarımızı düzleştirir, cılızlaştırır. Nemin artmasıysa saçlarımıza ekstra bir hacim katar ve kıvırcıklaştırır. Gün içinde nem değişimine bağlı olarak, hatta bağıl nemi yüksek olan bir yerden, düşük olan bir yere giderken bile, kişinin saçının formunda bir değişim yaşanır.

İşte rüzgarsız bir günde, özenle hazırlanıp Boğaz kıyısına gittiğinizde saçınızın kabarık şekilsiz, daha kıvırcık hale gelmesinin nedeni havadaki bağıl nemden başkası değil. Aynı şekilde bağıl nem değeri düşük kuru havalar da dalgalı ya da kıvır kıvır bukleleri düz, cılız ve cansız yapacaktır birdenbire. Saçımız işte bu denli hassas havadaki neme karşı. Nemdeki en ufak bir değişimi kadın saçı hissediyor.

HİGROMETRE SAÇTAN KEŞFEDİLDİ

Kadın saçının bu özelliğini çok eski yıllarda keşfeden bilim adamları, pek tabi bu durumdan optimum faydayı elde etmekten geri durmamışlar. 1783 yılında kadınların saç tellerini kullanarak ilk higrometreyi (nem ölçer) keşfetmişler. Sarışın kadın fenomeninin çıkış noktası mıdır bilinmez fakat, İngiltere, İrlanda, İskoçya gibi kuzeydeki ülkelerde yaşayan sarışın kadınların saçının, neme karşı daha hassas ölçüm yaptığı belirlenmiş. Uzun yıllar atmosferdeki nemi ölçmek için doğal sarışın kadınların saçları kullanılmış ve başarılı ölçümler yapılmış. Teknolojinin hızla ilerlemesiyle, pek çok ölçüm aletinin değişmesiyle pek tabi higrometreler de değişti. Artık nem ölçmek için kadın saçı kullanılmıyor ama havai atmosferde, dört mevsim, gece-gündüz ve dünyanın farklı noktalarında sürekli değişen bağıl nem kadınların saçını etkilemeye devam ediyor.

Havadaki bağıl nemi takip etmeden, öylesine hazırladığınız saçınız hiç ummadığınız anda, ummadığınız yerde, hiç ummadığınız şekiller alarak size sürprizler hazırlayabilir. Bu sürprizlere açık olmayanların bağıl nemi takip etmekten başka çarelerinin olmadığı kesin.