Sadi Hoca ile ivme kazandılar

Sadi Hoca’nın gelmesi Trabzonspor’da  altyapıdan yetişenler ile (altyapı derken bölgenin altyapısı) şampiyon olunur, olunmaz tartışmasını tekrar gündeme oturttu.

Hadislerin birinde der ki, “Bugün ölecekmişsin gibi ibadetini, hiç ölmeyecekmişsin gibi dünyevi işlerini takip edeceksin.”

İşte Trabzonspor’da aynı hadisteki gibi altyapısından ve bölgenin altyapısından yetiştirdikleri ile iskeletini kurup yetiştiremedikleri kaliteliyi de  para miktarına bakmadan dışardan alarak yoluna devam etmelidir. Bunu da taraftarına anlatmalıdır. Bu sistemi bugün Barcelona yapıyor, gayet de başarılılar. Sadi Hoca kısa sürede bu sistemin ne kadar geçerli olduğunu ortaya koydu. Ama bir gerçek var ki; çiçeği burnundaki Başkan Muharrem Usta bu sistemin doğru olduğuna inansa da, 50. yılda şampiyonluk parolası ile camianın karşısına çıktığı için şu an yapma şansı yok. Sadi Hoca tarafından gündeme taşınan genç futbolcularla  iki yıl içinde bu çıkışı yapmak hayaldir.

 Bu sezon şampiyonluk için kayıp yıllardan biridir. Trabzonspor öncelikle sırtındaki fazla yükleri atıp daha seri hareket edecek hale gelmelidir ki, şimdi yapılmaya çalışılanda odur.

Sadi Hoca küstürülmüş, ama maliyeti milyon euro’lar olan futbolcuları gündeme taşımıştır, Deniz ve Soner iki maçta transfer teklifleri alır hale gelmiş. Yusuf asıl yerinin ne olduğunu göstermiş, Onur’un arkasında iyi bir kaleci olduğu görülmüş, kupada kayıpsız yola devam edilmiş, bazı futbolcular paralarından fedakarlık yapmış, stat, tesis konuşulmaya başlanmış, başkan Trabzonspor adına borçları kapatmaya başlamış. Mışlar, mışlar çok fazla. Ama bu mış’ları kısa sürede Trabzonspor camiasına ivme kazandırmıştır

Kısa sürede kazanılan moral 2. yarıda sahaya yansıtılabilirse Trabzonspor sezon sonunu çok iyi getirebilir.