Sadi Tekelioğlu Trabzon’la yaşıyor

Süper Lig’de zirvenin çok gerisinde kalan, Avrupa’ya erken havlu atan Trabzonspor, tutunacağı tek dal olan Ziraat Türkiye Kupası’nda hedefe emin adımlarla yürüyor. PTT 1. Lig ekibi Adanaspor’u rövanşta deplasmanda da farklı deviren Bordo-Mavililer gruptan çıkmayı garantiledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu haklı olarak ligde kullandığı birçok oyuncuyu kadroya almadı. Neticede geride kalan futbolcularda oynayacak ortam bulabiliyor.

Maç iki denk takımın mücadelesi şeklinde başladı her zamanki gibi savunma ilk dakikalarda açık verdi ve bu sefer Onur değil kaleci Uğurcan arkadaşlarını kurtardı. 

Özer Hurmacı çok top kaptırmasına rağmen gayretli ilk yarıdaki iki golde de onun katkısı var, Soner Aydoğdu uzun zaman oynamamasına rağmen sanki hiç ayrılmamış gibi.

Yıllardır yazıyorum Yusuf’un en verimli olacağı yer sol ayaklı olduğu için sağ açık tarafıdır diye. Yusuf Erdoğan’ın (2) ve Soner ilk yarıda Trabzonspor’u rahatlatan golleri atınca, Karadeniz ekibi soyunma odasına 3-0’lık üstünlük ile gitti.

Trabzonspor ikinci yarıda farklı skorun verdiği rahatlıkla rakibinin kale önünde daha çok güzükmeye başladı. Bordo-Mavililer, girdikleri birçok pozisyondan sadece birini o da Deniz Yılmaz’la değerlendirdi. Trabzonspor’un yabancısız oynadığı bu maçı farklı kazanması sevindirici. Ancak şu unutulmamalı kupa şampiyonluğu Avrupa’ya çıkış kapısı. Taraftar da artık bunu bekliyor.

İstisnalar olabilir mi bilemiyorum ama hiçbir hoca Sadi Tekelioğlu’nun yaptığını yapamaz daha doğrusu yapmaz. Büyük bir cesaretle kendi yetiştirdiği oyuncuları fırsat buldukça sahaya sürüyor. Hatta sahaya sürmeyerekte evlatlarının arkasında duruyor. Mesela Muhammet Beşir’i herkes ilk 11’de oynatacak diye bekliyor ama Sadi Hoca bir türlü oynatmıyor. Çünkü Muhammet’ten çok şey bekleniyor ve en ufacık zamanlama hatası çocuğu bir anda geriye atabilir diye müthiş özen gösteriyor.

Niye özen gösteriyor?

Çünkü Uğurcanlar, Muhammetler, Abdülkadirler Trabzonspor’un geleceği.

Sadi Hoca Trabzonspor’la yaşıyor!