Mide ve baðýrsak problemlerini çözen, kalp hastalýklarýndan koruyan, kolesterolü düzenleyen bal,1 yaþýndan büyük tüm bireyler için doðanýn mucize ilacý.
Bal, týp literatürüne geçmiþ en saðlýklý besin olarak kabul ediliyor. Balýn özel olmasýný saðlayan arýdan hiçbir kimyasal ve endüstriyel iþlem kullanýlmaksýzýn elde edilerek üretilmesinde gizli. 1 yaþýndan büyük çocuklara her gün kilosu baþýna 1 gram, yetiþkinlere ise 1 yemek kaþýðý bal yemelerini öneriyorum. Mide problemlerini gideren mucize besin bal; kalp hastalýklarýndan koruyor, þeker ihtiyacýný karþýlýyor ve baðýrsaklarý düzenliyor. Glisemik indeksi deðeri sofra þekerine göre düþük olan bal, cinsine göre ortalama 55 glisemik endeksi ile kanda þekeri hýzla yükseltmez; protein, organik asit ve enzim içeriði ile de birçok hastalýða karþý koruyucu etki göstermesini saðlar. Bal, helikobakter pilori denilen gastritten mide kanserine kadar olumsuz etki gösteren mikrobun yok edilmesini saðlayan ender besinlerden biridir.
Baðýrsaktaki mikrobu temizler
Bal ishali durdurabilen ve baðýrsaðýn yapýsýný koruyabilen bir besindir. Ýshal durumunda günde 1 yemek kaþýðý balý ýlýk su ile tüketildiðinde balda bulunan glikoz ve fruktoz baðýrsaktaki salmonella, shigella gibi mikroplarýn artmasýný engeller. Bal ayrýca baðýrsaktan ishalle kaybolan sodyumun ve suyun da baðýrsaklardan hýzlý kaybolmasýný engelleyen nadir özel besinlerden biridir. Balýn; yapýlan araþtýrmalarda vücudun kanda bulunan saðlýk parametrelerini gösteren kolesteroller, kan yaðý, enfeksiyon parametrelerinde sofra þekerine göre ciddi þekilde düzelttiði, iyileþtirdiðini göstermektedir.