Sağlıklı kilo vermenin 5 formülü

Zayıflama çabasının önündeki en büyük engel psikolojik zorlanmanlar. Sıkı diyetlerin neden olduğu başarısızlık ve özgüven kaybı yaşamamak için 5 yöntemi uygulayın.

Yaşınız ilerledikçe yakalandığınız kalp, yüksek tansiyon ve şeker hastalıklarının altında genellikle genetik nedenler çıkmaz. Sorunun temelinde bilinçsiz beslenme planları, ekonomik olarak sağlıklı yiyeceğe pay ayıramama, spor yapamama ve yüksek yağlı  yüksek şekerli yemekleri tüketmek gibi etkenler bulunuyor. Yaşlandıkça vücutta yağlanma artıyor,   kanda kolesterol yükseliyor, kan şekerindeki sınırda artışlar paniğe neden oluyor. Bu durumda kişi uygulanması zor diyetler ile sağlığı kurtarma çabasına giriyor. Bunun için sıkı diyet yerine; sağlığınızı koruyacak çeşitli, dengeli ve farklı besinleri bir arada yemek stilini hayata geçirmek gerekiyor. Mutlu kilo vermek için size 5 farklı beslenme önerisini paylaşmak istiyorum.

-Lahmacun ve kebap yiyerek zayıflamak mümkün: Lahmacun incedir ve mayasızdır. Kadınlar bir ana öğünde 1 , erkekler ise zayıflarken 2 lahmacunu rahatlıkla yiyebilirler. Eti protein, soğanı, maydanozu sebze yani vitamindir. Bir de yanında ayran ve az yağlı salata yenirse doymamak mümkün değildir. Kebaplar da sağlıklı pişirildiği sürece az lavaş ile yanında közlenmiş domates, biber ve soğanla diyet yaparken yenilmesinde bir zarar hiçbir zaman yoktur. Hatta size küçük bir önerim olacak. Eğer 1 kase mercimek veya ezogelin çorba ile öğüne başlayıp ardından lahmacun veya kebap yenirse doyum daha hızlı olacaktır. 

-Et ve yumurta kilo aldırmaz kolesterol yapmaz: Doğal yemle beslenen tavukların yumurtası, ile yağından arındırılmış sadece kırmızı kas etinden oluşan et kan kolesterol düzeyini yükseltmez. Kadınlar günde 200 gr. et ve 1 adet yumurta, erkekler 250 gram et ve 2 adet yumurtayı geçmeyecek şekilde beslenmelidir.

- Zeytinyağı yemeden zayıflamak imkansız: Doğal yağlar sağlıklıdır. Fazla kilo problemi olup zayıflamaya çalışanlar ve kilolarını korumak isteyenlerin, sızma zeytinyağını günde 4 yemek kaşığını geçmeyecek şekilde yemeklere, salatalara eklemesi yeterlidir.

- Hazır meyve suları karaciğer yağlanması yapar: Hazır meyve sularda bulunan şeker, kan yağlarına dönüşür ve yağ olarak birikir. Kilo vermek istiyorsak, insülin direnci oluşmaması için hazır meyve suları asla tüketmemeli onun yerine günde 2 porsiyonu geçmeyecek kadar elma, armut, portakal, nar veya kivi gibi taze meyveler yenilmelidir.

- Her gün 6 kilometre yürüyen yiyerek de kilo verebilir: Kilo vermeye başladıktan sonra günde 6 kilometre yürümeye başlayın ve öğünlerinizin yanına 1 küçük tabak kadar pilav, makarna, erişte veya kuskus ekleyerek daha rahat bir diyet ile kilo vermeye devam edebilirsiniz.