Saðlýklý zayýflamanýn 10 kuralý

Yaza kadar fazla kilolardan mümkün olan en kýsa sürede kurtulmak için yaptýðýnýz yanlýþ diyet hem kasýnýzdan hem saðlýðýnýzdan çalýyor. Zayýflarken fit kalmanýn tek yolu 10 kuralda gizli.

Zayýflamak için birçok yolu deneyebilirsiniz. Ancak zayýflamanýn sonunda kas güçsüzlüðü yaþamamak, deri de çatlaklarýn olmamasýný saðlamak ve bölgesel yaðlarýnýzdan kurtulmak istiyorsanýz beslenmede dikkat etmeniz gereken kurallara da sýkýca uymanýz gerekir.

1- SAÐLIKLI ve zinde zayýflamak için hayvansal besinleri aza indirin. Kýrmýzý et, tereyaðý, salam, sucuk, sosis, pastýrma ve kavurmayý fazla yiyerek kilo vermeye çalýþtýðýnýzda koroner kalp hastasý veya kansere yakalanma þansýnýz oldukça yüksek. Bu besinleri tamamen hayatýnýzdan çýkarýn. Onun yerine yumurta, süt, yoðurt, peynir, ayran, balýk ve hindi etini ekleyin. Özellikle hayvansal besinlerin miktarýný zayýflama diyetinizde az tutun.

2- YEÞÝL ve siyah çay için. Günde 5-6 büyük bardak yeþil veya siyah çayý mutlaka gün içinde içmeyi ihmal etmeyin. Yeþil çayý spor yaparken, siyah çayý da açýk ve limon dilimli içmeyi alýþkanlýk haline getirin. Böylece bel bölgesi yaðlarýnýzýn azaldýðýný göreceksiniz.

3- HER gün düzenli olarak 1 kabuklu elma yemeye özen gösterin. Kabuklu elma yediðinizde vücudunuzda oluþabilecek kanser hücrelerini de yok etmiþ olursunuz. Zayýflarken oluþabilecek kanser riskine karþý elmayý kalkan olarak kullanmalýsýnýz.

4- ZEYTÝNYAÐI ayçiçeði ve fýndýk yaðýný sofralarý-nýzdan eksik etmeyin. Yemeklerinize kiþi baþý 1 yemek kaþýðýnýn üzerinde yað eklemeyin. Yoksa ne zayýflayabilir ne de bölgesel yaðlardan kurtulabilirsiniz.

5- HAFTADA 6 kere en az 70-80 dakika yürüyüþ yapýn. Yürüyüþ açýk havada olursa bol oksijenden yararlanabilirsiniz. Ve böylece yað yakýmýný arttýrabilirsiniz. Eðer yürüyüþünüzü kapalý spor salonunda yapacaksanýz egzersiz boyunca burundan nefes alýp vermelisiniz. Böylece aynen açýk havada egzersiz yapmýþ gibi bol oksijeni dokulara pompalamýþ olursunuz.

6- HAYVANSAL yiyeceklerinizi iyi piþirmeli, yakmamalý ve bitkisel besinlerinizi daha az piþirmeli veya taze yemelisiniz. Böylece saðlýklý biyoaktif bileþenleri vücudunuza daha fazla alýrsýnýz. Bu saðlýklý biyoaktif bileþenler hormonlarýnýzýn da düzenli çalýþmasýný saðlayarak metabolizmanýzýn kuvvetli olmasýna zemin saðlayacaktýr.

7- DAHA fazla bitkisel besinler yemeye yönelmelisiniz. Taze sebze ve meyve, tahýllar, kurubaklagiller ve kuru yemiþler. Bu besinleri hayvansal yiyeceklerle beraber yediðinizde ancak vücutta yað yakýcý etkileri oluþmaktadýr. Balýk ve sebzeyi beraber yemek, yumurta ile bulgur ürünlerini tüketmek gibi ... Bunu sofranýza þöyle uyarlayabilirsiniz. Izgara lagos balýðý yanýna zeytinyaðlý enginar ile servis edebilirsiniz. Menemen yapýp yanýna bulgur pilavý yiyebilirsiniz.

8- ÖÐÜNLERÝNÝZÝ düzenlerken 3 ana ve 1 ara öðün ile günü planlamalýsýnýz. Güne baþlayacaðýnýz öðün kahvaltý olduðu müddetçe istediðiniz zaman yiyebilir. Onu takip ederek diðer öðünlerinize yaþam koþullarýnýza göre istediðiniz saatte yiyebilirsiniz. Önemli olan kahvaltý öðle ikindi ve akþam öðün düzeni sýrasýný takip etmek koþulu ile...

9- YEMEKLERÝNÝZÝ ne sýcak ne soðuk tüketin. Oda sýcaklýðýnda olmasýný saðlayýn. Çok soðuk ve sýcak yemek kanser ve mide problemlerinizin açýða çýkmasýný saðlar.

10- GÜNE 1 su bardaðý oda sýcaklýðýnda su ile baþlayýn. Böylece sindirim sisteminizin de doðru ve düzenli çalýþmasýna olanak saðlamýþ olursunuz.