Sağlıklı zayıflamanın 10 kuralı

Yaza kadar fazla kilolardan mümkün olan en kısa sürede kurtulmak için yaptığınız yanlış diyet hem kasınızdan hem sağlığınızdan çalıyor. Zayıflarken fit kalmanın tek yolu 10 kuralda gizli.

Zayıflamak için birçok yolu deneyebilirsiniz. Ancak zayıflamanın sonunda kas güçsüzlüğü yaşamamak, deri de çatlakların olmamasını sağlamak ve bölgesel yağlarınızdan kurtulmak istiyorsanız beslenmede dikkat etmeniz gereken kurallara da sıkıca uymanız gerekir.

1- SAĞLIKLI ve zinde zayıflamak için hayvansal besinleri aza indirin. Kırmızı et, tereyağı, salam, sucuk, sosis, pastırma ve kavurmayı fazla yiyerek kilo vermeye çalıştığınızda koroner kalp hastası veya kansere yakalanma şansınız oldukça yüksek. Bu besinleri tamamen hayatınızdan çıkarın. Onun yerine yumurta, süt, yoğurt, peynir, ayran, balık ve hindi etini ekleyin. Özellikle hayvansal besinlerin miktarını zayıflama diyetinizde az tutun.

2- YEŞİL ve siyah çay için. Günde 5-6 büyük bardak yeşil veya siyah çayı mutlaka gün içinde içmeyi ihmal etmeyin. Yeşil çayı spor yaparken, siyah çayı da açık ve limon dilimli içmeyi alışkanlık haline getirin. Böylece bel bölgesi yağlarınızın azaldığını göreceksiniz.

3- HER gün düzenli olarak 1 kabuklu elma yemeye özen gösterin. Kabuklu elma yediğinizde vücudunuzda oluşabilecek kanser hücrelerini de yok etmiş olursunuz. Zayıflarken oluşabilecek kanser riskine karşı elmayı kalkan olarak kullanmalısınız.

4- ZEYTİNYAĞI ayçiçeği ve fındık yağını sofraları-nızdan eksik etmeyin. Yemeklerinize kişi başı 1 yemek kaşığının üzerinde yağ eklemeyin. Yoksa ne zayıflayabilir ne de bölgesel yağlardan kurtulabilirsiniz.

5- HAFTADA 6 kere en az 70-80 dakika yürüyüş yapın. Yürüyüş açık havada olursa bol oksijenden yararlanabilirsiniz. Ve böylece yağ yakımını arttırabilirsiniz. Eğer yürüyüşünüzü kapalı spor salonunda yapacaksanız egzersiz boyunca burundan nefes alıp vermelisiniz. Böylece aynen açık havada egzersiz yapmış gibi bol oksijeni dokulara pompalamış olursunuz.

6- HAYVANSAL yiyeceklerinizi iyi pişirmeli, yakmamalı ve bitkisel besinlerinizi daha az pişirmeli veya taze yemelisiniz. Böylece sağlıklı biyoaktif bileşenleri vücudunuza daha fazla alırsınız. Bu sağlıklı biyoaktif bileşenler hormonlarınızın da düzenli çalışmasını sağlayarak metabolizmanızın kuvvetli olmasına zemin sağlayacaktır.

7- DAHA fazla bitkisel besinler yemeye yönelmelisiniz. Taze sebze ve meyve, tahıllar, kurubaklagiller ve kuru yemişler. Bu besinleri hayvansal yiyeceklerle beraber yediğinizde ancak vücutta yağ yakıcı etkileri oluşmaktadır. Balık ve sebzeyi beraber yemek, yumurta ile bulgur ürünlerini tüketmek gibi ... Bunu sofranıza şöyle uyarlayabilirsiniz. Izgara lagos balığı yanına zeytinyağlı enginar ile servis edebilirsiniz. Menemen yapıp yanına bulgur pilavı yiyebilirsiniz.

8- ÖĞÜNLERİNİZİ düzenlerken 3 ana ve 1 ara öğün ile günü planlamalısınız. Güne başlayacağınız öğün kahvaltı olduğu müddetçe istediğiniz zaman yiyebilir. Onu takip ederek diğer öğünlerinize yaşam koşullarınıza göre istediğiniz saatte yiyebilirsiniz. Önemli olan kahvaltı öğle ikindi ve akşam öğün düzeni sırasını takip etmek koşulu ile...

9- YEMEKLERİNİZİ ne sıcak ne soğuk tüketin. Oda sıcaklığında olmasını sağlayın. Çok soğuk ve sıcak yemek kanser ve mide problemlerinizin açığa çıkmasını sağlar.

10- GÜNE 1 su bardağı oda sıcaklığında su ile başlayın. Böylece sindirim sisteminizin de doğru ve düzenli çalışmasına olanak sağlamış olursunuz.