Sağolasın Zayatte

Galatasaray’ın Arena’da yağmur altında verdiği kötü sınav sonrası, dün maç öncesi yağan yağmur nedeniyle “Acaba Olimpiyat’ta da aynı şeyler olur mu?” sorusu ister istemez aklımıza geldi. Neyse ki, Olimpiyat’ın drenajı böyle bir zemine izin vermedi.

Galatasaray, büyüklere karşı her zaman “zorlu” ve “sürpriz” takım olmayı başarmış İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında belki rahat bir skor aldı ama maç içerisinde zaman zaman zorlandı.. Skor 2-1’ken Zayatte topu kendi ağlarına göndererek sarı-kırmızılı takımı rahatlatmasa o anlarda Belediye takımı bir gol daha bulabilirdi.

Burak’ın güzel asisti ile Umut’un 11’inci dakikada attığı erken gol aslında Galatasaray’ı baştan rahatlatan bir hamle oldu. Nitekim devrenin sonuna doğru, Burak-Selçuk işbirliği sonrasında Selçuk’un filelere gönderdiği ikinci golle futbolcular rahat bir skorla soyunma odasına gittiler.

Bu tabloya göre sarı-kırmızılı ekibin ikinci yarıda farka koşacağı beklenebilirdi. Ancak bastıran ve gol arayan taraf tam tersine Belediye oldu. Bu baskı sonucunda Turgay Bahadır bir anda skoru 2-1 yapınca Galatasaray’da kısa süreli bir panik havası başladı. İşte bu anlarda golden 7 dakika sonra Zayatte, Emre’nin ortasını çıkarmak isteyince golü kendi kalesine atınca skor bir anda 3-1’e ulaştı ve Galatasaray da rahat bir nefes aldı.

Turgay’ın attığı golde kaleci Muslera’nın erken öne çıkması ve bu oyuncunun iki Galatasaraylı oyuncunun arasından vurarak topu kolayca kaleye göndermesi karşısında Fatih Terim de tepkisini koydu. Turgay’ın golünü alkışlayan tecrübeli teknik adam kulübeye dönerek,  “böyle bir gol nasıl yeriz” diye el-kol hareketi yapıyordu.

Maç kaybedebilirsiniz ama böyle basit goller yediğiniz zaman geleceğe güvenle bakamazsınız.

Sarı-kırmızılı ekipte galibiyette 3 eski Trabzonsporlu oyuncu rol oynadı. Umut, Selçuk ve Burak’ın işbirliği sonucu iki gol geldi. Burak gol atamadı ama ilk golün asistini verdi ikincisinin de yapımcısı oldu.

Amrabat için umutluydum ama hala Kayseri’deki futbolunu burada göstermiş değil. Belediye karşısında sol kanadı etkisiz kullandı. Gereksiz top kayıpları yaptı. Zaten Terim de bu oyuncuya ancak 65 dakika dayanabildi.