Sahalar düzeler mi?

Bu haftanın başında zemini patates tarlası gibi olan sahaların durumunu yazmıştım. Önceki gün Lig Tv Genel Müdürü Kadir Kardaş’ın Türkiye Futbol Federasyonu’na Genel Sekreter olduğu haberi geldi. İkisi arasında ne gibi bir ilişki var diyeceksiniz, çok ciddi bir ilişki var. Son 4 yıldır Lig Tv Genel Müdürü olarak çalıştı Kadir Kardaş, futbolun tüm aktörleriyle arası iyidir. 

Türkiye futbolda HD yayına geçerken işin başındaydı, saha ışıklandırmaları başta olmak üzere bir sürü eksiği gördü, nasıl çözüleceği konusunda kafa yordu, emek harcadı. Tüm bunlar daha önemli olanına gelince...

Futbol bir Show business diye tanımlanan gösteri işi ve kulüplerin en büyük geliri canlı yayın havuzundan aldıkları para. 

Gösterinin tam olabilmesi için sahaya çıkan isimlerden tribünlere, zeminden güvenliğe futbolun tüm unsurlarının yerli yerinde ve sağlıklı olması gerektiğini en iyi bilen isimlerin başında geliyor Kadir Kardaş. Bu Federasyon için de bir artı ekran başında ya da stadyumlarda maçı seyredenler için de...

Daha iyi bir futbol gösterisi için elinden geleni yapacaktır Kadir Kardaş çünkü işin temeli ve ruhu bunu gerektiriyor.

TFF Genel Sekreterlik makamı aynı zamanda ciddi bir organizasyon yeteneği gerektirir. Tek bir maç yayını için bile teknik, eleman, lojistik çok ciddi bir organizasyon gerekir.

Mesela maç spikerinin gideceği uçak mesela kameramanlar ve muhabirlerin ulaşımı mesela canlı yayın aracının yola çıkması, kurulması, sökülmesi, mesela aynı anda hem SD hem HD hem de 3D yayın yapılmasını sağlayacak ortamın yaratılması.

Her hafta bundan 8 tane yaptı Kadir Kardaş aynı anda dünya liglerinin maçlarının canlı yayın ve anlatımlarını da sağladı.

Uzatmayayım Türkiye Futbol Federasyonu doğru bir karar verdi, bunu bir süre sonra siz de hissedersiniz...

Aklın yolu bir...

Fenerbahçe Yönetimi, Fenerbahçe Tv’nin soyunma odasından yaptığı maç sonu yayınlar için kısıtlamalar getirmiş. Volkan’ın Süper Kupa Finali’nin ardından başını yakan sözlerinin ardından önermiştim bunu.

Adrenalin patlaması yaşayan insanlardan aklı başında ve sakin demeçler almak zordur genellikle aksi olur. Fenerbahçe Tv’nin reyting alma hırsının kurbanı ilk Volkan olmuştu tahminen bundan sonra aynı durum tekrar yaşanmayacaktır.

Kamuoyu yaratmak...

Bu sezon 2 Hollywood starı Türkiye’de ekranda olacak.

Biri Robert De Niro. TRT dizisinde uzun soluklu bir rol ile karşımıza çıkacak. Diğeri Andy Garcia, Çarşamba gecesi geldi birkaç gün burada olacak. Kurtlar Vadisi’ni Kanal D’ye transfer eden Doğan Grubu, ajansı aracılığıyla Garcia’nın gelişi dair çok sayıda haber servis etti.

Kamuoyu ve merak yaratmak açısından ısrarlı bir çalışma...