Şahsa yasal düzenleme

Sayın Cemil Çiçek, Balyoz davasından hüküm giymiş, bu hüküm Yargıtay da onanarak kesinleşmiş olan Sn. Engin Alan için özel bir düzenleme ile cezanın dönem sonuna ertelenmesinin Anayasa’ya aykırı olmadığını savunuyor. Sayın Engin Alan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gidebilir. Bana göre hala yargı süreci devam ediyor. Bu konuda çok spekülasyonlar oldu oluyor. Davaya bakan hakimler suçlandı. Yargıtay daireleri suçlandı. Toplumun yargıya olan güven erezyonu bu suçlamaları beraberinde getirdi. Türkiye de durduk yerde meseleler,  daha karmaşık hale getiriliyor.

Sn. Çiçeğin dediği gibi bir düzenleme ile Sayın Alan dışarı çıksa, genel seçimlere bir yıl kalmış, bu süre sonunda ne tartışılacak? Hükümlü olan kişi milletvekili adayı olabilir mi?, olamaz mı? seçilirse de hapis yatması ertelenmeli mi, ertelenmemeli mi? Böyle bir düzenleme ile ülke ne kazanır. Ben acele ile yapılan bir düzenleme ile binlerce kişinin affedildiğini hatırlıyorum.

Böyle bir düzenleme ile İmralı hükümlüsü de milletvekili olur. Son yirmi yıldır büyük çoğunluğunun cani, katil, kasap, terörist başı dediğimiz zata milletvekilliği kapısı aralanacak. Bu mu isteniyor?

Toplum her gün yeni yeni düzenlemeler ile yönetilmez. Şu anda dünyada en çok sayıda kanunu olan bir ülkeyiz. Çıkan yasaları yasama organının birçoğu takip edemiyor, bundan ötürü davalar uzayıp gidiyor.

Sayın Alanın tekrar yargılanması da çıkar yol değil. Bu yolu açarsak son yirmi yılın bütün davaların tekrarı kaçınılmaz olur.

Sn. Cemil Çiçek Sayın Alan’ı mecliste görmek istiyor, istiyor da yargı erkinin bütün kademelerinden geçip hüküm kesinleştiğine göre, (AIHM hariç)  Sn. Çiçek bu davranışı ile yargıya siz ne ederseniz edin biz milletvekilimizi dışarı çıkarırız demiyor mu?

Hani kuvvetler ayrımı? nerede kaldı yargı bağımsızlığı?

Benim takip ettiğim kadar sayın Alan, benim için yapılacak bir düzenleme eğer PKK terör eylemleri dolayısı ile hüküm giymiş olanlara yarayacak ise ben dışarı çıkmak istemiyorum diyor. Bana göre de kendisi çok tutarlı. Tarihi bir yargı hatası yapılmış ise, tarihe not düşülmekte. Eğer hata yok ise de mevcut hukuki düzenleme gereği denir ve içeride kalmakta devam eder.