Sakin olunmazsa futbol olmaz...

Trabzonspor belki başkalarına göre formsuz ama bana göre kimyası uymayan futbolcuların bir araya geldiği bir takım. Bir de uzun zamandır çalkantı içinde. Futbolcular ellerinden geleni yapmaya çalışıyor hatta bence daha da gayret gösteriyorlar. Ama bir gerçek de var ki; bir şeyi çok istersen, istediğin senden uzaklaşır. Trabzonsporlu futbolcular bir an evvel rahatlamak istiyor ama şans yanlarında hiç olmadı.

İşte böyle bir ortamda kardeş kulüp Kayserispor ile maça çıkan Trabzonsporlu futbolcular maçın hemen başında baskı kurdu, pozisyonlar kaçırdı. “Kurtarıcı” Onur penaltıyı kurtarınca morallenen futbolculardan önce Marko Marin, sonra Sefa, Trabzonspor’u 2-0 öne geçirdi. 2. yarı ilk yarının kopyası gibi oldu. Muhammed penaltıyı kaçırdı, Kayserisporlu morallendi ve akın üstüne akın yapmaya başladı. Onur yine Onur gibi idi. Uzun süre takımını sırtında taşıdı.

Maç içindeki en garip durum: Trabzonspor 2-0 önde ama ayakta kalan tek isim kaleci Onur. O da bir yere kadar dayanabiliyor.

Marin organize olmuş bir takımda çok faydalı olacağını ispat etti. Bu sezonun kadrosu buysa Erkan Zengin’den azami faydalanılmalı. Bosingwa geri çağırılarak belki ekonomik çıkar sağlanmış olabilir ama nerede oynayacağına karar verilmeli. Mustafa ve Aykut ikilisi sezon sonuna kadar bir arada olmalı. En azından birbirlerinin eksiklerini biliyor.

Açıkça söyleyeyim; bu kadroda Başkan’ın söylediği 50. yılda şampiyonluğa koşacak çok az futbolcu var.