Salatalara saðlýk ekleyin

Sirke, az miktarda kullanýldýðýnda salatalara veya çorbalara lezzet veren oldukça saðlýklý bir çeþnidir. Ancak önemli bir uyarýda bulunmak istiyorum. Açken sirkeli su içmek mide delinmesi gibi birçok soruna neden olur.

ELMADA ve dolayýsýyla elma sirkesinde bulunan ve meyvenin sindirilmeyen selülozlu posa kýsmýnda yer alan pektin, kolesterolden meydana gelen safra asidini baðlar. Ne kadar çok safra asidi pektin vasýtasýyla yok edilirse, o kadar çok kolesterol kandan çekilerek safra asidine dönüþür. Böylece kandaki zararlý olabilecek kolesterol azaltýldýðýndan kalp ve damar hastalýklarýna karþý korunmuþ olursunuz. Ýçerdiði doðal asitler ve enzimler kanýn damarlardan akýþ hýzýný dengeler bu da tansiyon problemlerinin önüne geçer.

Midesinde problem olanlar dikkat

Sirke salatalara veya çorbalara lezzet veren aðlýklý bir çeþnidir. Besinsel açýdan zengin, ayrýca diðer birçok güçlü besin ve enzimin yaný sýra potasyum, fosfor, doðal organik florin, pektin gibi mineralleri de içerir. Aman dikkat sirkeyi aç karnýna tüketmeyin. Mide probleminiz varsa çok tehlikeli, mide probleminiz yok gayet saðlýklýysanýz sirkeli su içmek midenizin delinmesini saðlayacak kadar risklidir. Öðünlerinizdeki salatalarda kan þekerini yönetmekteki becerisinden dolayý her yemekte sirkeli bir salata tüketilmelidir.



SÝRKE VE DÝYABET

Ýnsülin direnci metabolik sendromun bir özelliði olduðundan ve genelde diyabetten önce geldiðinden, hücreleri insüline karþý hassaslaþtýran ve kan þekerinin kontrolüne yardýmcý olan besinler her geçen gün önem kazanýyor. Elma sirkesi de bunlardan biri. Bu nedenle, kan þekerini yönetmekteki becerisinden dolayý her yemekte sirkeli bir salata tüketilmelidir.