Saldýranlarýn derdi ne?

Bir alt baþlýk daha atalým; Türkiye neden özellikle bazý Avrupa ülkelerinin desteklediði yoðun bir saldýrý altýnda?

Bazý çýkarýmlar yapmadan ve özellikle “neden” sorusuna net olarak cevap vermeden bazý detaylarý sizlere aktarmak istiyorum;

1- Dünyanýn birincil enerji tüketimi;  % 35 petrol, % 29 kömür, % 25 doðalgaz... Fosil yakýtlarýn dünya enerji tüketimi içinde toplam payý % 89.

2- Ýspatlanmýþ petrol yataklarýnýn % 55’i Orta Doðu’da, % 78’i OPEC ülkelerinde.

3- Dünya genelinde petrolün % 55’ini tüketen OECD ülkelerindeki ispatlanmýþ petrol yataðý dünya genelinin % 7’si civarýnda.

4- Ýspatlanmýþ doðal gaz yataklarýnýn % 54’ü üç ülkede; % 24 Rusya, % 16 Ýran, % 14 katar, Dünya doðal gaz arzýnýn % 50’sini tüketen OECD ülkelerinin kaynaklarý sadece % 10.

5- Dünya nüfusunun % 20’sini barýndýran OECD ülkeleri toplan enerjinin % 50’sini tüketiyorlar, Çin toplam enerjinin % 17’sini tek baþýna tüketiyor.

6-Petrol ithalatýnda % 23 ile Avrupa ilk sýrada yer alýrken, petrol ihracatýnda Rusya % 14 ile ilk sýrada.

7- Avrupa tükettiði petrolün % 86’sýný, doðal gazýn ise % 65’ini ithal ediyor. Avrupa’nýn ithalat yaptýðý en büyük kaynak Rusya.

8- Avrupa’nýn 2011 yýlý toplam enerji tüketimi 1,75 milyar ton petrole eþdeðer. Bu tüketimin % 40’ý petrol, % 25’i doðal gaz, % 16’sý kömür, % 12’si nükleer enerji, % 5’i hidroelektrik, % 4’ü yenilenebilir enerji.

9- AB tükettiði petrolün % 30’unu Rusya’dan ithal ederken, kullandýðý doðal gazýn % 32’sini Rusya’dan saðlýyor.

10- AB’nin ortalama enerji dýþa baðýmlýlýðý % 55 düzeyindeyken, bazý ülkelerin sadece Rusya’ya baðýmlý olma oranlarý % 50’nin üstünde.

11- Avrupa ülkelerinin ister öz kaynak, ister ithal olsun  “gaza baðýmlý” olma oranlarý da çok yüksek. Finlandiya yüzde 100, Slovakya yüzde 100, Yunanistan yüzde 84, Polonya yüzde 63, Fransa yüzde 23, Almanya yüzde 40, Ýtalya yüzde 32..

12- 2023 yýlýnda AB kullanacaðý petrolün % 93’ünü, doðal gazýn % 77’sini ithal edecek. Bu oranlar 2030 yýlýnda petrol için % 95’e, doðal gaz için % 84’e çýkacak.

13- Rusya 510 milyon ton petrol üretimi ile dünya genelinde ilk sýrayý alýrken, ürettiði petrolün % 30’unu doðrudan AB ülkelerine satýyor.

14- Doðalgaz baðýmlýlýðýnda AB ülkeleri içinde ilk sýrayý Almanya alýrken, ikinci sýrada Ýtalya geliyor.

15- 2023-2030 dönemine kadar dünya genelinde 25 trilyon dolar enerji yatýrýmý yapýlmaz ise, baþta AB ülkeleri olmak üzere birçok ülke büyük bir darboðaz ile karþý karþýya kalacak.

16- AB ülkelerinde 20’nin üzerinde farklý merkezde Gazprom ortaklýk kurarken, Gazprom’un iþlettiði yüksek basýnçlý doðal gaz boru hattý 160 bin km’ye ulaþmýþ durumda.

Sonuç 1: Bu verilere dikkatli bakýnca çok net bir gerçek ortaya çýkýyor; 2023-2030 dönemine kadar ekonomik kriz hariç sadece “enerji dinamiklerinde” bile “giderek daha kötü duruma düþecek” ve “parçalanma süreci hýzlanýrken” YENÝ DÜNYA DENKLEMÝ içinde yer alamayacak bir Avrupa var...

Sonuç 2: Avrupa süratle “baðýmlý hale” gelirken ve “ekonomik zorluklar-baðýmlý olma-yaþlanan nüfus” gibi etkilerle “gücünü kaybederken”, gittikçe güçlenen Rusya ve her anlamda “baðýmsýz bir güç olma” yoluna giren Türkiye göze çarpýyor...

Sonuç 3: 2023 yýlýnda 2.5 trilyon dolar milli gelir, 3 nükleer santral ile “baðýmsýz hale gelmiþ”, petrol-gaz kaynaklarýna yakýn hatta “geçen-geçecek borularý” kontrol edecek bir Türkiye, geleceði sorgulayan Almanya-Ýngiltere-Ýsrail için onlarýn senaryolarýna göre tam bir “felaket”!

Sonuç 4: Türkiye, bölgede “hareket kabiliyeti olan en büyük askeri güç” ve bu gerçek yukarýda adý geçen ülkeleri ayrýca düþündürüyor!

Son söz: Almanya-Ýngiltere-Ýsrail üçgeninde tek bir amaç var; Türkiye’yi 2003’te çýktýðý 2023 yolundan ne pahasýna olursa olsun döndürmek, bu gidiþatý durdurmak ve Türkiye’yi içinden çýktýðý kutuya yeniden doldurmak! Bu ittifakýn ve alt dinamikler sebebi ile bu “birliðe” destek verenlerin, artýk iyice açýða çýkan tek bir parolasý var; “Erdoðan’ý yýprat, Hükümeti durdur, eskisi gibi bir Türkiye için elinden ne geliyorsa yap!

Önemli not 1: Daha yolun baþýndayýz, terör, finansal manipülasyon, medya saldýrýlarý ve daha birçok pis oyuna hazýr ve bu süreçte güçlü olmalýyýz... 2023’e vardýðýmýzda “YENÝ DÜNYA DENKLEMÝ içinde parlayan bir yýldýz” olacaðýz...

Önemli not 2: Amerika bu “oluþumun” tamamen dýþýnda ve Devlet politikasý olarak bölgede Türkiye ile olmayý seçen bir eðilimi var. Bu yolda özellikle Avrupa yok olurken, ABD ile “yapabileceklerimizi” doðru sorgulamalý ve ABD-Türkiye-Rusya üçgenini doðru oturtmalýyýz...