Salih-Caner şov

Bir yanda şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe, diğer yanda ise ateş hattının içinde yer alan Orduspor... İki takımın da puan kaybetmeye tahammülü yok.

Hafta içinde Lazio’yu deviren, yorgun olan ama morali tavan yapmış Fenerbahçe karşısında Orduspor maça fırtına gibi girdi. Öyle ki, Sarı-Lacivertli futbolcular şaşırıp kaldı. 10 dakikada evsahibinin tam 5 tehlikeli atağı vardı. Birini Kuyt kaleye girerken çıkardı, diğerlerine ise son haftalarda çokça eleştirilen Volkan Demirel’in “dur” dedi... Orduspor son vuruşlarda biraz becerikli olabilse Fenerbahçe ilk 10 dakikada farklı bir skorla maça havlu atacaktı. Dakikalar ilerledikçe Orduspor’un hızı kesiliyor ama Fenerbahçe’nin o Lazio karşısında özellikle de ikinci yarıda ortaya koyduğu baş döndüren, rakibi bayıltan pas trafiğinden değil. Fenerbahçe defansını biraz ileriye çıkarınca, hatlar arasındaki mesafeyi de düşürünce, Orduspor fırtınası rüzgara dönüştü.

Fenerbahçe dağınık oyununu 20.dakikadan sonra toparlamaya başladı. Sarı-Lacivertliler’in rakip kaleye yaptığı ilk tehlikeli atak ise 28.dakikada Webo-Salih ikilisinden geldi. “Atamayana atarlar” kuralı 38.dakikada Fenerbahçe lehine işledi. Fenerbahçe’yi Lazio maçında uçuran Caner, Salih’i nefis kaçırdı, genç oyuncu da kalitesini belli edip takımını öne geçirdi.

İkinci yarıda Fenerbahçe’de yine Salih-Caner şov vardı. Salih 57.dakikada öylesine bir gol attı ki herkese parmak ısırttı. Kuyt’ın pasında kafayı kaldırdı, topun altına girip aşırtma bir vuruşla kaleci Fevzi’yi ikinci kez avladı. Bu genç adam her geçen gün üstüne koyuyor. Böyle devam ederse Türk futbolu yakında yeni bir yıldızla tanışacak.  Caner de dün akşam Fenerbahçe’yi sırtlayanlardandı. Sahada basmadık yer bırakmadı, bir asist yaptı, bir de kaleye giren mutlak golü çıkardı. Kocaman bu ikiliyi 72’de oyundan alıp yerlerine taze kuvvet Cristian ile Mehmet Topuz’u sürdü. Lazio yorgunu Fenerbahçe ikinci yarıda pas trafiğini ilk yarıya oranla daha iyi ayarladı. Orduspor’a bu yarıda sadece bir pozisyon verdi.

Sonuçta Fenerbahçe, Ordu gibi bir deplasmandan üç puanla ayrılıp Galatasaray’a “Zirvede yalnız değilsin” mesajı yolladı.