Salih’in yanlışını neden beğendim

Salih Dursun’un yanlışını beğendim... “Yanlışı beğenmek de ne demek?” diyebilirsiniz. Kurallar karşısındaki kimi hatalar bazen başka bir konunun doğrusu olabilir.

O maçın hakemi berbattı.

Bunu MHK başkanı bile dile getirdi.

O zaman, o berbatlığı Salih Dursun da ortaya koymuş oldu, yaptığı kırmızı kart gösterme hareketiyle.

Sahada geçerli kurallar karşısında hata yaptı. Bu hata hakemin çıldırtan hatalarını işaretlemesi açısından, doğruyu işaretleyen bir hata idi!

Bunun için “Salih’in yanlışını beğendim” demekteyim.

Bu tür özel, doğaçlama gelişmeler bir kere olursa anlam taşır. Yinelenmesi, yapanı sevimli göstermez. Aman dikkat!

MUHARREM USTA

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın canlarının yakılışına yaklaşım biçimi nefisti... Başkanı gönülden kutluyorum.

Biz hakem hataları ile canı yanan başkanların “Siz bizim kim olduğumuzu biliyor musunuz” gibisinden ‘dayıca’ yaklaşımlarını izlemeye alışığız.

Aslında sözle yaptıklarının arkasını getirmediklerini de biliyoruz.

Muharrem Usta, canlarını yakan hakem faciası karşısında, hakemi saygılı bir dille yerle bir etti. Ama asıl hedef olarak onu almadı. Bu tür hakemleri yetiştiren, onları el üstünde tutan verimsiz, duyarsız, derinliği olmayan, gerçeklere göre değil, yüzeysel görüntülere göre görev yapanları; sağlıklı kurulmamış ve sağlıksız yürüyen sistemi ele aldı. İçinde bulunulan hastalık saçan iklime dikkat çekti.  Umuyorum ki bununla uyuyanları,  duyarsızları bir ölçüde uyandırdı... Dilerim bir yol almanın çıkış noktası olur bu. Büyük yolculuklar küçük bir adımla başlar... Bu adım pek küçük de değil. Dilerim arkası gelir.

HANGİ YÜZLE?

Deniz Ateş Bitnel akla sığmaz hatalarla yönetti Galatasaray-Trabzon maçını.

Bunu bağlı olduğu MHK da açıkladı.

Ne var ki MHK, hakeminin yaptıklarından üstüne bir şey alınmadı! Bitnel’e bir süre maç vermeyeceğini açıklayarak durumu soğutmaya bıraktı. Birkaç ay sonra yeniden yavaş yavaş görevlendirmelere başlayacak demektir.

Benim merak ettiğim şu: O hakem arkadaş yeniden seyirci karşısına hangi yüzle çıkacak? Kendine sarsılan güveni yeniden nasıl kazanacak?