Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Salon büyüleyiciydi

Başlık, Elvan’a ait. Bahsettiği salon, İzmir’deki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin konser salonu... Konseri de Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası verdi. DÇSO’nun, 10. yılında İzmir’de verdiği konsere davetliydik. Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in üstlendiği orkestrayı tüm salon soluksuz dinledi desem yeri. Konserin ilk bölümünde ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’a eşlik eden orkestra, Ulvi Cemal Erkin’in Keman Konçertosu’nu çaldı, ikinci bölümde ise Çaykovski’nin 5. Senfonisi’ni . Gökmen’in “Hayli zorlu bir eserin üstesinden büyük ustalıkla geldiler” diye övdüğü çocuklar öyle coşkuluydular ki... Kerem “Sanki hepsi bir karmaşa halinde çalıyor ama aslında çok güzel bir düzen ortaya çıkıyor” deyince gözlerim parladı. “Evet” dedim kısık sesle. Sonra sus işareti yaptım. Yaptım yapmasına da pişman oldum. Tamam konserde konuşulmaz, ön sıralarda oturuyoruz, çalanların dikkati dağılabilir ama oğlumun yaptığı yorumun isabetini atlayıp ‘davranış kuralları’na takılmam canımı sıktı açıkçası. “Kendime not” dedim. Üstelik bu aralar bunu pek sıkça yaptığımı hatırladım. “Niye acaba?” diye düşünürken, ‘işe, güce, İstanbul trafiğine’ atmaya çalıştım suçu. Yok, içime sinmedi bu da. “Ben” dedim içimden kendime “Bu aralar çocuklarımla biraz daha çok vakit geçirmeyi istiyorum”. Düşünceler içinde yüzerken bir baktım ki Kerem ritim tutmaya başlamış. Müziğin coştuğu yerlerde alkış için ellerini kaldırıyor. Kimse alkışlamayınca bırakıveriyor biraz mahçup bir şekilde. Aralarda deli gibi alkışlıyor. Elleri kızarınca üflüyor... Konserin her dakikası pür dikkat değildi elbette çocuklar. Uykusu gelince başını omzuma yasladı Kerem. Elvan da üfledi biraz. Yine de “Ne zaman bitecek?” diye sormadılar. Sonra uzun uzun alkışladılar abilerini, ablalarını.

Konser sonrası otele dönerken, orkestranın psikolojik danışmanlığını yürüten Prof. Dr. Erdal Atabek ile sohbet etme olanağımız da oldu. Müzik Seni Çağırıyor kitabında enstrüman çalmanın çocuklar üzerindeki etkilerini kaleme alan Atabek, orkestradaki gelişimin de en yakın tanıklarından. Herkes konseri değerlendirirken seyircinin de, salonun da güzelliğinden bahsederken Elvan’dan bu yazının başlığı geldi, “Salon büyüleyiciydi”. Kopan kahkahalara o da katıldı.

ANNENİN AJANDASI

Düz renk de olur, leopar desenli de

Penti tayt ve çorap koleksiyonu, kalp, leopar, puantiye, çiçek, baykuş ve ekoseli desenli tasarımlarıyla rahatlık ve şıklığı bir araya getiriyor. Çorap giymekten hoşlanmayan çocukların bile ilgisini çekecek koleksiyonda düz renkler de var. Çocuklar bu ürünleri, hafta içi okulda, hafta sonu sinemada ya da parklarda giyebilir.

Hayal dediğin hamurdan yoğrulur

Dünyanın dört bir yanında her yaştan çocuğun evinde ve okulunda zevkle oynadığı Play-Doh, Hamurdan Hayaller Yarışması’nı 11’inci kez düzenliyor. 4-7 yaş arasındaki miniklere açık olan yarışmaya son başvuru günü 29 Mart. İki grup halinde yapılacak değerlendirmenin ardından birincilere iPad 2, ilk üçe girenlere de oyuncak hediye edilecek. Ayrıntılar www.hamurdanhayaller.com adresinde.

Sevimli dostlarınızın bilgileri cepte

Evcil hayvanlar için şimdiye kadar birçok projeyi hayata geçiren Türkiye’nin ilk premium kedi-köpek maması Champion, yeni bir online uygulama başlattı. Evcil hayvanların kimliklerini sanal ortama taşıyan Champion, kedi ve köpek sahiplerine sevimli dostları ile ilgili tüm bilgileri sürekli yanlarında bulundurabilecekleri özel bir uygulama hazırladı. Apple Store’dan ücretsiz indirilebilen, iPhone ve iPad gibi akıllı cihazlarda kullanılabilen uygulama, özel çerçevelerle fotoğraf albümü oluşturup Facebook’ta paylaşım yapma imkanı da veriyor.

Püre, püre, daha çok püre

Bosch ProPuree El Blender Seti, dört kanatlı bıçağı ve püre ayağı sayesinde her türlü püreyi çok kolay ve çabuk hazırlamaya imkan veriyor. Ürünün minik doğrayıcı aparatı ile taze baharatları, fındık, fıstık, ceviz, soğan, et, peynir gibi yiyecekleri de kolayca parçalayabilirsiniz.