Şampiyon da olur Schalke’yi de eler

Galatasaraylılar’da bir heyecan bir heyecan... Sneijder geldi, Drogba’nın da eli kulağında. Yalnız bu transferler üzerinde biraz düşünmek gerekmiyor mu?.

Daha önce de belirtmiştim, Sneijder ve Drogba transferleri kulüp için iyi ama takım için biraz düşündürücü. Drogba ile birlikte Galatasaray’da dört santrfor var. Bunlardan hangi ikiliyi oynatacaksın? Geride kalan diğer iki santrforsa bugün Avrupa’nın bile hatırı sayılır takımlarında forma giyebilir.

Orta sahanın göbeğinde hiçbir sorunun yok. Selçuk ve Sneijder gibi iki çok iyi futbolcun var. Peki kanatlarda kim var, ya da sol bekte? Eboue olmadığı zaman sağ bekte? İşte bunların yanıtı yok.

Amrabat küçük takım futbolcusu. Boş bırakılan sahalarda süratiyle gidiyor, ortasını yapıyor. Ama Galatasaray’a karşı oynayan takımların hepsi saha daraltıyor. Amrabat’ın ise bire birde adam geçme gibi bir yeteneği yok. Maç boyunca belki bir kere rakibini geçebiliyor, o kadar.

Sağ kanatta ise Hamit hala eski günlerini mumla aratıyor. Aslında Hamit de tam anlamıyla bir sağ kanat oyuncusu değil. Galatasaray’ın asıl takviyelerini savunma ve kanatlara yapması gerekiyordu. Ancak yaptığı iki transfer kulübün ününe ün katacağı gibi dünyada bir çok uluslararası organizasyona katılmasını, ülkede formaların satılmasını sağlayacaktır. Dünya kulübü olma yolunda çok önemli bir adımdır bu transferler. Ancak Türkiye Ligi’ndeki diğer takımlar hele de Fener ile Beşiktaş bu kadar kötü olmasalar Galatasaray’ın işi çok zordu. İyi bir Fenerbahçe, iyi bir Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor; Galatasaray’ın savunmasını delik-deşik ederdi.

Burada Fatih Hoca’yı da suçlamanın bir anlamı yok. Hele de Sneijder’i ilk 11’de oynatmadığı için. Hollanda Milli Takımı’nın teknik direktörü, adamı çağırmıyor bile. Çünkü neredeyse bir yıldır top oynamıyor Sneijder.

Fatih Terim’in elinde santrfor ve orta sahada seçenekler var ama savunmada ve kanatlarda yok. Ligde şampiyon olur Galatasaray bu yıl. Eğer çok büyük bir aksilik olmazsa tabi. Schalke’yi de geçer Şampiyonlar Ligi’nde ama ondan sonra bu savunma ile ne yapar, bunu futbol ulemalarına bırakıyorum.