Şampiyon Fener ikinci kim?

Fenerbahçe bu saatten sonra şampiyonluğu kaybetmez. Eğer çok aksi bir şey olur da kaybederse, Türk futbolu adına dünyanın sonu olur. 10-11 puan farkla, 8 maç kalmışken şampiyonluk bu kadar avantajlı durumdayken, kaybedilmek gibi bir olguyu asla aklıma getirmem.

Puan farkı deyince aklıma hemen bir şey takıldı. Bu Futbol Federasyonu ne yapmak istiyor? Hala üç puanlık hükmen maçı Fenerbahçe hanesine yazmıyor. Niye, neden, niçin? Neredeyse ligin sonu gelecek, hala karar veremiyor federasyon. Bir korkusu mu var? Bu gecikmiş karar federasyonumuza yakışmıyor.

Gelelim son Gaziantep deplasmanına..

Şampiyonluğa giden büyük takımlar bu kadar puan farkı açılmışken içeride dışarıda maçları kazanma adına tüm futbolcular olağanüstü konsantre olurlar. Hazırlıklarını kendileri yaparlar. Fenerbahçe’yi izlediğim Antep karşısında da bunu gördüm. Telaş yok, çok sakin ve kazanabilmek içinde maçın son saniyesine kadar olağanüstü akıllı futbol sergiledi.

Emenike’ye ayrı bir parantez açmak isterim. Olağanüstü fiziksel güç, maç hazırlığı ve de mükemmel iki tane gol.. Her babayiğidin atacağı goller değildi. Sanki Antep’in iki stoperini sırtlamış öylesine iki gol atmış futbolcuydu. Alkışlamak,. tebrik etmek her futbolseverin yapması gerekendir.

Sow’a gelince; olağanüstü duygusal bir futbolcu. İyi futbol sergiledi mi dersek, bence hayır. Ama öyle bir üçüncü Fener golü attı ki, kalitesine yakışır bir şekildeydi. Artık Fenerbahçe için söylenecek son söz. Sen şampiyon olmazsan dünyanın sonu gelir. Şu anda şampiyon olmuş gibi havalara girmeyin futbolcu kardeşlerim. Asla tedbirden uzaklaşmayın. Kazanacağınız daha çok maç var.

Volkan Demirel maç öncesinde sakatlık geçirdi. Yerine görev alan Mert asla Volkan’ı aratmadı. Çok iki de önemli kurtarış yaparak takımına katkı sağlayan oldu. Savunmanın bir sıkıntısı yok. Gökhan da Caner de sağlı-sollu akınları geliştirerek hem defansta hem hücumda üstlerine düşen görevi layıkıyla yaptılar. Bu maçta ben Meireles’i çok beğendim. Kısacası takım olgusu Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolunda olağanüstü kilitlenmiş ve şampiyonluk ipini göğüsleme adına her zaman hazır gözüküyorlar.