Şampiyon Fener

Fenerbahçe, şampiyonluğa uzatmaları oynamaya başladı. Antalyaspor karşısındaki Fenerbahçe’yi seyrettikten sonra bence ligin şampiyonu belli oldu gibi.. Futbolun kalitesine bakacak olursak, her iki takımın da aman aman bir futbol sergilediğini söyleyemeyiz. Caner’in mükemmel frikik golüyle öne geçen Fenerbahçe, daha sonra Isaac’in golüyle maç eşitlenmiş oldu. Yalnız bu Antalya golünün öncesindeki pozisyonda Salih’e sarı kart ve faul kararı veren maçın hakemi bence yanlış karar verdi. Pozisyonda faul yoktu, dolaysıyla sarı kart da olmayacaktı.

Kadlec’in Fener’i öne geçiren golüyle, maçın ana temasına bakacak olursak; Sow’unki hariç, karşılıklı atılan 4 gol de duran toplardan geldi. Antalyaspor, puan sıralamasındaki pozisyonu itibariyle bu kadar durgun ve sadece savunma ağırlıklı oyununa özen göstermesi Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü.

Fenerbahçe’de iyi futbol sergileyen kim diye bakacak olursak, biraz Meireles,  biraz da Alves vardı. Onun dışında aman aman şaadet parmağımızla göstereceğimiz bir iyi futbolcu belirlememiz mümkün değildi.

Sıkıcı bir müsabaka... Fenerbahçe galip gelince ligi de noktalamış oldu gibi bir havaya girdi. Antalyaspor ise sıkıntılarına devam eder, gözüktü. Maçın hakemine bakacak olursak o kadar gereksiz fauller çaldı ki, hem de olmayanları çaldı. Böylesine basit gözüken bir maçta, böyle hakem düdüklerine karşıyım. Kısacası Fenerbahçe, tribün şovu yapıp, şampiyonluğu kutlamaya başlamışken takım olarak da standart bir lig maçı oynamış oldu.

Kısacası bence Fenerbahçe, bu galibiyetle birlikte şampiyonluğa damgasını vurdu.

Uzun zamandır oynamayan Kadlec, galibiyeti getiren 2 golün sahibi olmasının dışında savunmada da Alves’le birlikte başarılı futbol sergileyen oldu. Fenerbahçe’yi bu kadar eksiklerine rağmen, bu maçı da kazanıyor olması elbette takdire şahendir.. Sakatlıktan çıkan Alper Potuk ise, gene de etkili bir futbol oynayarak, göze hoş göründü.