Şampiyonlar Ligi yine hayal olmasın

Evvelden Fenerbahçe transfer sezonunda koşar adımlarla giderken, şimdilerde bastonla yol almaya çalışıyor. Sarı-Lacivertli takım geçen sezondan Bruna Alves, Kadlec, Ba, Fabiano’nun yanı sıra, savunmanın iki star oyuncusu görünen Gökhan Gönül ve Caner Erkin’i başka kulüplere kaptırdı. Ancak bunların yerine alınacakların isimler ise hala belirsizliğini koruyor.

Hüacum bölgesinde Nani’nin Valencia’yla söz kesmesi ile gitmesi kesinleşmiş gibi... Onun yerine Atletico National takımından genç Marlos Moreno ile temasa geçildiği haberlerini aldık. Sonuçta ne kadar gerçekleşecek belli değil.

Kiralık Emenike, Salih Uçan ve Stoch geri döndü. Bunların önümüzdeki sezon performansı geçmiş yıllardakilere benzerse sıkıntılı beklentileri hep birlikte görürüz.

Bu yakın zamanda her köşe yazımda “kaleci... kaleci...” diye dilimde tüy bitti. Bizim Fener’in bahçesinden Volkan’ın yanına diğer bir kaleci ismi ne yazık ki görüntülerden çok uzak kaldı.

Doğruları söylemek gerekirse Volkan Demirel eğer bel ameliyatı olmasaydı böyle bir sorunu asla gündeme getirmezdim. Ama şu da biliniyor ki bel ameliyatı geçirmiş olan kaleciler eski performanslarını çok zor elde ederler.

Hiç alışık olmadığımız bir Fenerbahçe izliyoruz. Her transfer sözonunda gazete manşetlerinden düşmezken şimdilerde ise küçük ilan gibi görüntüler vermeye başladı.

Teknik Direktör Pereira’nın bu sezon açılışında kadroyu genç takımdan 9 oyuncuyla takviye etmiş olmasından sonra hangi başarılı denizlere yelken açacak; o da bir merak konusu.

İddialı teknik adamlar sezon başında yönetimine kadro oluşturması için belirli ikazlarda ya da önerilerde bulunur.. Anlaşılan şu ki Pereira önermiş olsa bile Aziz Yıldırım ve ekibi olaya ters bakmış şimdilik.

Eğer Fenerbahçe bu sezon başında özellikle Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde kaleci ve savunma anlayışındaki problemleri çözemezse beklenilen düzeydeki başarıyı elde etmesi ancak Kaf Dağı’nın ardında kalır.

Benden hatırlatması...