Şampiyonluğu kutlu olsun...

Ben ligin 5. maçından bu yana televizyonlardaki söylemlerimde ve gazetemdeki yazılarda Beşiktaş'ın hep şampiyon olacağını belirttim. Yine Galatasaray'ın da şampiyon olamayacağını ilk üçe girmesinin de zor olacağını sürekli vurguladım. Bugün Süper Lig'de geldiğimiz noktada söylediklerim bir bir çıkıyor.

Bana göre Süper Lig bitmiş, Beşiktaş şampiyon olmuştur. Şimdiden kutlu olsun. "Başakşehir'i neden yarışta hesaba katmıyorsun" diye bir soru sorulabilir. Evet ikinci sıradaki Başakşehir'in şampiyonluk şansı var. Ancak onun taraftarı, misyonu ve vizyonu çok az. Bu nedenle Beşiktaş için ciddi bir tehlike oluş- turmuyor görüşündeyim. Biraz daha ileri gideyim, Fenerbahçe ve Galatasaray takım hüviyetine uyacak kaliteli oyuncular almazlarsa Beşiktaş en az iki sezon daha şampiyonluğu bırakmaz.

Gelelim Galatasaray'a...

Orta sahası olmayan, hücum gücü düşük, gol atma becerisinden yoksun oyuncuların oluşturduğu Galatasaray için ligin 15. haftasından bu yana başta Sneijder, Podolski, Selçuk İnan satılmalı dedim. De Jong, Cavanda ve Josue gibileri ise saymıyorum bile. Kardemir Karabük'ten, Riekerink gönderilip apar topar getirilen yeni teknik direktör Igor Tudor'un da fazla yapacağı bir şey yok bu futbolcularla. Tudor belki düşüncede doğru işler yapabilir. Çünkü orta alanda yaratıcı, forvette de skoru değiştirecek kalitede oyuncun yok. De Jong benim kadar kilolu. Bu oyuncu nasıl takımı süratle atağa kaldırır? Kaptan Selçuk iki metreye pas atamıyor. Sonra da bu oyunculara 2.5-3.5 milyon eurolar ödeniyor. Yazıktır günahtır. Bu arada şunu da belirtmek istiyorum. Galatasaray 65 milyon euroluk transfer yaptı. Gelen oyuncuların haline bakın. Bu transferleri kim yaptı, neden yaptı, doğrusu merak ediyorum.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın oynadığı futbol ortada. Sıralamada üstte kalmanın formülü de futbolculardan geçiyor. Böyle kötü performanslara devam ederlerse vay takımlarının haline!

Trabzonspor ilk yarıya oranla daha iyi oynuyor. Kolay yenilmeyecek bir takım oldular. Bu sene ilk 5'e girmeleri zor ama önümüzdeki sezon iyi işlere imza atabilirler.