Şampiyonluk güçlü orta sahadan geçer!

Fenerbahçe her dönemde olduğu gibi bu sezon da transferde büyük yankılar yaratıyor. Neredeyse 6 ay önce Trabzon’dan Mehmet Ekici’yi söke söke aldı. Mehmet Ekici’nin sabırlı beklentisi umarım önümüzdeki sezonda Fenerbahçe’ye büyük yarar sağlar.

Mathieu Valbuena, Fenerbahçe’nin ilk gözde yabancı transferi oldu. Yaşı biraz geçkin olsa bile mazisine dönüp bakacak olursak, takımının vazgeçilmezi. Ümit ederim ki o da Fenerbahçe’ye büyük katkı sağlasın. Burada da takımın vazgeçilmezi olsun.

Geçtiğimiz sezon seyrettiğimiz Fenerbahçe takımını orta saha yoksunu görmüştük. Anlaşılan şu ki Aykut Kocaman ilk kez tespitinde takım olgusunu güçlü bir orta saha olarak görüyor. Sanırım bu düşüncesi de yerli yerine oturur ve beklenen şampiyonluğu da bu sezon umarım kazanan da olur.

Nabil Dirar da kanat oyuncusu olarak Fenerbahçe’nin gündeminden hiç düşmedi. Eğer Lens’le anlaşılamıyorsa -ki öyle- Dirar da Fener’de iş yapar gözüküyor.

Bir de Arjantinli Banega var. Orta saha oyuncusu olarak belki Fenerbahçe alma gücüne yetmiyor olabilir ama kiralama isteği gerçekleşirse güçlü bir orta sahayı kurmuş olurlar.

Kjaer’in gitme durumu Fenerbahçeliler’i bir hayli üzmüş gözüküyor. Eğer Kjaer’in de gitme arzu ve isteği gerçekleşirse onun yerine Barcelona’dan Jeremy Mathieu veya Milan’dan Gustavo Gomez düşünülüyor. Esas sorun bence kaleci Volkan’a alternatif olarak kim gelecek? Kamerunlu Carlos Kameni Fener’in gündeminde olmasına rağmen eğer o da gerçekleşirse kaleciler arasındaki rekabet Fener’e yarar getirir.

Şimdi Ozan Tufan ‘ayrıldı, ayrılacak’ konuşuluyor. Ozan büyük ümitlerle Bursa’dan alınmıştı. Fakat bekleneni veremedi. Bir de Volkan Şen’in durumu var. Volkan Şen de gitmek istiyor. Eğer kulübü ile anlaşırsa Fener elden çıkarır, fazla da üzüntü yaşayacağını zannetmiyorum.

Robin Van Persie’nin Feyenoord’a dönme isteği de var. Aykut Kocaman’ın bu sezon ondan büyük beklentisi olduğu söyleniyor. Ama şu da biline ki Van Persie Fener’e şu ana kadar hiçbir katkı sağlayamadı. Fernandao’nun durumu belli değil. O zaman Fenerbahçe’nin mutlaka ve mutlaka golcü bir santrfora da ihtiyacı var. Kim olur bilemem, bir bilen de yönetim olsun derim.