Şampiyonluk hayalin ötesine geçemez

Eğer Fenerbahçe Kayseri deplasmanında bile olsa kazanabilecek bir futbol sergileyemiyorsa o zaman şampiyonluk yolunda hayalin ötesine geçemez. Kayserispor takım olarak maçı kazanma adına arzu ve istekli olurken, Fener’in öyle bir niyeti olmadığını gördük. Kayserispor’da Varela’yı çok beğendim. Deniz’in oyuna bakış açısı mükemmel. Umut Bulut gol atma adına takipçiliğini bu kez de Fenerbahçe karşısında gerçekleştirdi.

Deniz’in uzuk mesafeden sert şutunu kaleci Volkan hazırlıksız yakalanınca, sektirip Umut’a gol şansını ikram etmiş oldu.

Mehmet Topal hemen ardından golle cevap verip Fenerbahçe’yi takım olarak eşitledi. Ama yetmedi.

Fernandao ikinci yarının hemen başında altı pasın üzerinden kaçırdı. Fenerbahçe tek tük girdiği akınları bile gole çeviremeyecekse bu takımla ilgili iyi beklentilerimiz ne yazık ki sınıfta kaldı.

Kayserispor yapmış olduğu takviyelerle Sergen Yalçın’ın da futbolcularına aşılamış olduğu saha içi reaksiyonel görüntüsünü bu maçta Fenerbahçe karşısında etkiliydi ve maçı kazanma adına anasının ak sütü gibi helalinden kazanmış oldu.

Şimdi biz Fenerbahçe takım olarak eğer zirveye tutunacak diye beklerken, böylesine kısır futbolu sergileyerek hiçbir iyi beklentilere cevap veremez. Orta saha kurgusu mahalle takımları gibi. Ayağına topu alan her futbolcu oyun disiplininden uzak kendi başına birşeyler yapmaya kalkarsa takım oyunundan da uzak kalır, kaybetme adına davetiye çıkaran olur. Karavayev diye bir futbolcu transfer edilmiş. Ona verilen paraya yazık. Genç takımdan bir futbolcu olsa inanın bana ondan daha yararlı olurdu.

Kayseri Welliton’la üçüncü golü bulunca Fener havlu attı. Son sözü Güray söylerken, Volkan misafi rperverliğini gösterdi. Fener bekleneni veremeyince Kayseri önünde farklı mağlubiyete mahkum kaldı.