Şampiyonluk için 4 takım çekişir

Lige başlangıç maçları ne kadar zorsa, ligin ilk yarısının bitimindeki son maçlar da bir o kadar zordur. Fenerbahçe son maçlardaki başarılı futbolu sayesinde kazandığı puanlarla zirveye tutunur oldu. Ayrıca zirvedeki Başakşehir ile Galatasaray arasındaki puan farkı, Fenerbahçe adına asgariye indi. Fener, Karabük ile oynayacağı pazartesi günkü maçı kazanmak zorunda olduğu gibi son Konya ile yapacağı mücadeleyi de 3 puanla kapatmak zorundadır. Sarı-Lacivertliler, zirvedeki hedeflemiş olduğu yere gelebilmek için rakip takımların ne yapacağına bakmaksızın sadece kendi performanslarıyla ilgilenip zirve yarışına devam etmek zorunda. Çünkü yukarıdaki ve bir altındaki takımlar aynı zirve hedefine koşabilmek için pusuda bekliyor.

Göztepe lige çok flaş bir şekilde başladığı gibi Kayserispor da ardından geliyor. Her iki takımın da başarılı futbolu ve kazandığı üçer puanlar takdirle karşılanmalı. Unutulmaması gerekir ki, Trabzonspor’u asla görmezden gelemeyiz. Onlar da ikinci yarıda aynı performanslarını devam ettirirlerse daha yukarılara çıkarlar inancını taşıyorum.

Ligimiz çok enteresan görüntülere sahne oluyor. Neredeyse yukarıdakilerle aşağıdakiler farklı boyutlarda yarış içindeler. Başakşehir bana göre, Galatasaray’dan da, Fenerbahçe’den de Beşiktaş’tan da iyi olup ligin ilk yarısının flaş takımı. Bu kadar kısıtlı imkanlarla bir avuç seyirci potansiyeliyle böylesine başarılı bir grafik yakalamış olması taraflı tarafsız herkesce alkışlanması gerekir.

“Şampiyonluk hedefine kim ulaşır?” diye bakacak olursak; henüz çok erken. Ama görünen de şu ki, 4 takım arasında şampiyonluk belirlenecek. Örnek vermemiz gerekirse, şampiyonluk yarışı F.Bahçe, Beşiktaş, G.Saray ve Başakşehir arasında geçeceğe benziyor.