Şampiyonluk koşusu

Galatasaray'ın lig maçları, birbirinin kopyası sanki. Alın bir Galatasaray maçını, karbon kopyayı koyun, bir sonraki hafta aşağı yukarı aynı maçı izlersiniz. Sarı-Kırmızılılar, müthiş bir süratle rakibinin üzerine gidiyor, sayısız gol fırsatı bulup dün akşam olduğunca sadece birini değerlendirebiliyor. Halbuki ilk yarıda Galatasaray öyle pozisyonlara girdi ki; kesinlikle 2'yi hatta 3'ü bulması içten bile değildi. Ama olmayınca olmuyor.

İlk yarı boyunca Erciyes bir kez geldi Galatasaray kalesine, onda da golü buldu. Erciyes'in attığı gole bakarsanız; Galatasaray'ın savunma kurgusunun yanlışlarını görebilirsiniz. Koray'ın Galatasaray gibi bir takımda stoper olarak görev yapabilmesi için daha çok çalışması gerek. Chedjou, Sarı-Kırmızılılar'ın vazgeçilmezi. Hem savunmada büyük katkı sağlıyor, hem de hücumda gidiyor gol atıyor. Erciyes karşısında Galatasaray'ı 2-1 öne geçiren golü de kaydeden Chedjou oldu.

Uzun süredir ilk defa Galatasaray 30 bine yakın seyircinin önünde oynadı dün akşam. Herhalde liderlik ve dördüncü yıldız umudunun iyiden iyiye belirmesi, epey etkili olmuş.

Galatasaray'ın bu kadrosu, ligi sonuna kadar götürebilir. Hatta şampiyonluk ipini de göğüsleyebilir. Ancak Burak'ın bir an önce dönmesi ve Semih'in savunmayı toparlaması şart.

Galatasaray için en büyük sınavlardan biri önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile oynayacağı maç. Fenerbahçe'yi yenmek, hem puan hem moral açısından önemli. Hele de Sarı-Kırmızılılar'ın Saracoğlu'nda Fenerbahçe'yi uzun yıllardır yenemediğini düşünürsek.

Bu arada; Hamit'e de bir parantez açmak gerek. Melo'nun uzun süre oynamayacak olması, orta sahada ciddi bir boşluk yaratmıştı. Ancak Hamit Altıntop, Erciyes maçında Melo'nun yerini doldurabileceğinin sinyallerini verdi.

Galatasaray, Erciyes'i yenerek; son 11 maçta 9. galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü. Sarı-Kırmızılılar ve en yakın iki rakibi için artık her hafta bir final mücadelesi olacak. Ve Galatasaray, Wesley Sneijder gibi uluslararası yıldızı sayesinde, bu yarışta bir adım önde görünüyor. Dün akşam attığı gol, gerçekten müthişti.