Şampiyonluk koşusu

Kimse Sanica Boru Elazığspor’u küçümsemesin. Can derdinde olan takımlar, zaten son haftalarda karşılarındaki rakip kim olursa olsun, var güçleriyle oynar. Buna bir de Yılmaz Vural farkı ekleyin, işte size korkusuz, disiplinden taviz vermeyen Elazığspor...

Galatasaray, belki haftalar sonra ilk kez klasik düzeninden farklı bir dizilişle sahadaydı dün gece TT Arena’da. Hakan Balta son anda sakatlanıp sol beke Albert Riera çekilince, yabancı kontenjanına takılan isim Sneijder oldu. Galatasaray’ın Sneijder’siz nasıl oynayacağı tartışılırken, henüz ilk dakikalarda Burak ile gelen gol, Sarı-Kırmızılılar’ı rahatlattı.

Ama Elazığspor, oyun disiplininden kopmadı. Yılmaz Vural’ın takımı, Galatasaray’ın üstüne gitti. Gol geldi gelecek derken, yıldız farkı devreye girdi. Dünya yıldızı Drogba, önce Arena’daki 100’üncü golü attı, hemen ardından gelen Elazığ golüne de yanıt vererek, tribünleri rahatlattı.

Bundan sonra kontrollü oyun devreye girdi. Futbolcuların dediği gibi, bu haftalarda artık futboldan çok skor önemli. Galatasaray da kontrollü futbolla, oyunu dengede tuttu ve ilerideki etkili ayaklarıyla skoru arttırmaya çalıştı. Bu ataklardan birinde Burak Yılmaz, ceza alanında “baltayla” yere indirildi, son haftalardaki hakem skandallarına bir yenisi eklendi ve Bülent Yıldırım pozisyona devam dedi.

Galatasaray’ın son haftalardaki en formda ismi kuşkusuz Felipe Melo. Geçen yılki formunu bulmuş görünüyor. Bu haftalarda bulması, takım açısından çok çok önemli. Dün gece de ilk gol onun sayesinde oldu; savunma ve orta alanda da takıma en büyük katkıyı yapan isimdi.

Sürekli değişen savunma formatında, son haftaların formda ismi Gökhan Zan iyi oynarken, Dany; yaptığı hatayla Galatasaray’ın gol yemesine yol açtı. Rakip takımın stoperi Bilica’nın da maçın en kötü ismi olduğunu belirtelim.

Galatasaray, Kadıköy’e gideceği maç öncesinde puan farkını korursa, şampiyonluğa ulaşacaktır. Takımın kadro kalitesi ve tecrübesi, Sarı-Kırmızılılar’ın şampiyonluğu için yeterli olacaktır. Zaten Galatasaray’ın Kadıköy’de kaybedeceğini de düşünmüyorum.