Şampiyonluk, Terim’in mülkiyetine geçmiştir!

Galatasaray, son Beşiktaş maçını oynamadan önce; “Bu ma- çı kazanan şampiyonluğunu ilan eder” deniyordu. Kazandı ama, nedense şimdi denmiyor... Hüküm vermede bile çifte standart olunca, tahminlere de mecburen böyle pranga vuruluyor. Soruyu yeniden güncelleyelim: G. Saray şampiyon olacak mı?..Ben de diyorum ki, olmaması için hiç bir sebep yok... Çünkü ensesinde sıcak nefesini hissettiği rakibinin yöneticileri, şampiyon olmak istemiyor... Zira böyle bir durumda, Başakşehir kadrosundaki her futbolcunun “Madem şampiyon bir takımın oyuncusuyum. Aldığım ücretin de buna uygun seviyeye gelmesi gerekir” demesinden ve ağır zam talebinde bulunmalarından korkuluyor. Şampiyonluktan gelecek para, kadronun talep ettiği farktan daha büyük olmayacak. Bu yüzden yö- netim ikincilik istiyor.

***

Sezonun ilk yarısında yaşadığı kapkaranlık günlerden sıyrılıp, şampiyonluğun en yakın adayı durumuna gelen G.Saray; Fatih Terim far- kının ayrıcalığını en baş- ta olduğu gibi, şimdide de görecektir. mparator, son üç maçı sürprizlere teslim edecek adam değildir. Gereken yapılır, yapılacak...

Kimileri Akhisar’dan çelme ve sürpriz beklentisi içinde olsalar da; dizginleri eline alan G.Saray’ın, yanlış noktada mahmuz vuracağını sanmam. Süvarisi, işin ustası...

Avanta fırsat peşinde koşanlar, avucunu yalar. 

***

Bahçeşehir’de yöneticiler şampiyon olmak istemiyor dedik ama, futbolcuları aynı paralelde değil... Fakat problem şu ki, son 3 maçı kazasız-belasız atlatacakları konusunda şüphelerim var. Ayrıca geri kalanın hepsini kazansalar da, bu çaba yetmeyebilir. 3 puan geride olsalar bile, F.Bahçe’yi daha yüksek potansiyelli görüyorum. Ama onlar da, 3’te 3 yapmanın bir işe yaramayacağı sürecin kurbanları olacaktır.

G.Saray, ayağına gelen kısmeti bir çırpıda devirecek acemilikte bir takım değildir. Olmadık heveslere kapılmayın, kaderinize razı olun.

Vuslat başka bahara kaldı.