Şampiyonluk üstüne ironiler

Galatasaray 19. defa şampiyon olunca, sonrası için aklım karıştı.

Beş yılda bir verilen yıldız; şampiyonluğun 20’ye çıkmasıyla yıldızlar dörtlenecek ve büyük bir rütbe problemi başlayacak.

Şimdi 3 yıldızlı olduğu için “Yüzbaşı” diyoruz. 4’e terfi ettiğinde; “Binbaşı” diyemeyiz, çünkü binbaşılarda 4 yıldız yok. Tek yıldız vardır.

Dört yıldızlı olanlar orgeneraldir.

Fatih Terim 3. gelişinde şampiyonluğu 3’te 3 yaptığında; takım doğrudan general mi sayılacak?

Bu durumda...Yüzbaşı iken terfi alıp binbaşı, yarbay, albay ve kurmay olmadan general olmak; hiçbir askeri prosedürde yok.

Seneye de şampiyon olurlarsa, takıma ne diyeceğiz?

Dertsiz başımıza dert alacağız!

***

Bunlar, elbette işin şaka tarafı... “Komutanım” dersin, olmadı “Paşam” dersin olur biter. Ama Fatih Terim’in G.Saray’daki 6. şampiyonluğu; Mustafa Denizli ve Şenol Güneş’i fena halde rahatsız etmiş olabilir.

Çünkü biri kovuldu, öbürü alt kümeden geldi; Terim İmparator olmayı da geçti, nerdeyse “Kayser” oldu. Türkiye tarihinin tartışmasız en büyük hocası olma yolunda tek başına kaldı. Öbürleri nasıl ve zaman yetişecek?

G.Saray’ın şampiyon olması, onların da başına dert oldu.

***

19. şampiyonluk; Aziz Yıldırım’ın uykularına (Hatta kabuslarına da) çoktan girmiştir. Çünkü 8’inci kezle, G.Saray’ın şampiyonluğunu en çok gören F.Bahçe başkanı ünvanını aldı. Sarı-kırmızılı tribünlerin zaman zaman söylediği “Aziz Yıldırım başkan, G.Saray şampiyon” tezahüratı; espri konusu olmaktan çıktı, resmen gerçek oldu.

G.Saray her hafta, kulübe hizmeti dokunmuş kişilere saha kenarında ödül veriyor ya; Yıldırım’a da katkılarından dolayı sembolik tören bile düzenler.

Ben şaka söylüyorum ama, bazıları ciddiye alabilir.

***

Hagi; ülkemize gelmiş-geçmiş en değerli yabancı futbolcu... Drogba’da da; benzer nitelikler var ama; yaşı Hagi gibi uzun soluklu olmaya uygun değil. Bilemedin, en fazla bir sezon daha oynar. Sonrası meçhul!

Ama kabul etmek lazım ki; gelişi yarım sezon olmasına rağmen, sadece G.Saraylıların değil, tüm sporseverlerin ilgisini ve beğenisini, daha da önemlisi saygısını kazandı. Uluslararası önemde bir yıldızın nasıl olması gerektiğinin uygulamalı dersini veriyor...

 Saha içindeyken bile, bilge kişiliğinin olgunluğunu görüyorsunuz. Keşke önünde, oynayabileceği daha uzun süre olabilseydi. Efsane Hagi’yi egale etme fırsatını bulurdu.