Şampiyonluk yayınları...

Fenerbahçe 19. şampiyonluğunu kazandı. Kim şampiyon olsa televizyonlar, gazeteler yayınlarını ona göre kurarlar. Hem işin doğası hem de şampiyon takım taraftarlarının reyting ve tiraj kazandırmasının sonucudur bu. 

Pazar gecesi de öyle oldu ama yayıncılık açısından iyi, kötü, denecek manzaralar da vardı.

***

Fenerbahçe Tv soyunma odasından yayın yaptı ki bu büyük bir avantaj.

Futbolcuların ve çocuklarının sevinci elbette görülmeye değerdi ama röportajlar sorunluydu biraz. Mesela Kuyt röportajı mesela Holmen röportajı. Sorudan çok muhabir arkadaşın güzellemelerini duyduk. 

Hadi Kuyt anlaşılır da Holmen’e takım için son derece önemlisin vesaire biraz fazla abartı biraz fazla yabancı hayranı bir duruş. Doğrusu çok hoşlandığım bir bölüm olmadı bu röportajlar, kalanı iyi sayılır bir yayındı.

***

Şampiyonun kim olacağı belliydi, geçen hafta mı yoksa bu hafta mı ilan edeceği belirsizdi. İyi vtr’ler hazırlamak için bol bol zaman vardı yani. TRT’de yayınlanan vtr’leri beğendiğimi söyleyeyim, görüntü sahibi olma avantajını iyi kullanmışlar. 

NTV tek tek futbolcuların sezon karnelerini çıkarmış, bu da fena değildi. Lig Tv, yayıncı kuruluş olmanın avantajıyla maç sonrasını alıp götürdü ama erken şampiyonluk son 3 hafta satışlarının düşmesine neden olacaktır. Bu noktada bir yaratıcılık sorununun altını çizmem gerek.

Şampiyonluk vtr’leri illa goller ya da maçlarla olmaz ki, suratlardaki mimikler, sakatlıklardaki acılar, maç yolculuklarıyla zenginleştirilmeli artık.

***

Bir saatten sonra şampiyonluk yayını heyecanını kaybetti. Mahmut Uslu basın toplantısı, Samandıra, Bağdat Caddesi sabit, İzmir, Ankara kutlama görüntüleri her kanalı aynı yaptı. 

24 Tv ve Haberturk siyasi tartışma programlarına devam ettiler, CNNTurk’te ardından normal akışına döndü. Gelecek sezona kadar yeni bir şampiyonluk yayını için hazırlanma süresi var kanalların. Artık daha yaratıcı ve farklı işler yapmak mümkün yani...