Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Sanki her tarafta var bir düğün!

Eskiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gelince ‘Sanki her tarafta var bir düğün!’ diye şarkı söylerdik söylemesine de o düğün gibi kutlamalar pek olmazdı. Bir iki şiir okunur, okul tatil olduğu için hava güzelse dışarıda oynanırdı.

Şimdi 23 Nisan, gerçekten bir bayram coşkusuyla, çocukları anne babalarla buluşturan ve birlikte eğlenmelerine olanak veren etkinliklerle kutlanıyor. Üstelik kentlerin her yerinde! Dinozor parkından suluboya atölyelerine farklı etkinlikleri derledik.

Çocuklarınızın sanat faaliyetleri ile daha sık buluşmasını istiyorsanız, bu bayram tam bir fırsat şöleni! Karaköy’deki İstanbul Modern, bayramı 9. Çocuk Şenliği kapsamında, Hayalin Yedi Rengi adlı programla kutluyor. Garanti Bankası’nın katkılarıyla, 22-27 Nisan günleri arasında düzenlenen programa üç bin çocuk katılacak. Üstelik ücretsiz! Şenliğe Ülker Smartt ve Ülker Dankek ikram desteğinde bulunuyor. BASF’ın çocuklara kimyayı sevdirmek için hayata geçirdiği Kids’ Lab Projesi de İstanbul Modern’de devam ediyor. Çocukların özel eğitmenler eşliğinde, interaktif deneyler yapmasına imkan tanıyan Kids’ Lab’da ilk olarak suyun depolanması (water storage) deneyi gerçekleştirilecek. Çok heyecanlı! Göz alıcı bir müze etkinliği daha... Rahmi M. Koç Müzesi, bu bayramda çocukları Vosvos ve Anadol Otomobil boyama etkinliğine davet ediyor. Eğlenceli olacağı kesin... Sabancı Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) de bu yılki 23 Nisan kutlamalarında geleneksel oyunları sanat ile birleştiriyor. Etkinlik kapsamında Uzak Komşu Yakın Anılar-Türkiye ile Polonya İlişkilerinin 600 Yılı sergisini de gezecek çocuklar, ardından geleneksel oyunları yeniden keşfedecek. 5 yaş ve üstü çocuklar için... Konusunda uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek Akbank Sanat 23 Nisan Etkinlikleri de suluboyadan yaratıcı dramaya, eğlenceli atölyelerde buluşturuyor çocukları. Yaratıcı dans derslerine anne ve babalar da katılabiliyor! Biraz da müzik diyorsanız, adresimiz Ankara... Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi Bölümü, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ve TRT Ankara Çocuk Korosu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir araya geliyor. 23 Nisan Çarşamba günü Ankara Arena Spor Salonu’nda. Etkinlik ücretsiz ancak bu ücretsiz biletlerin MyBilet, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Devlet Opera ve Balesi gişelerinden temin edilmesi gerekiyor, unutmayın! Nesin Vakfı 23 Nisan’da da çocukların yanında. Çocuklar müzik gruplarının performansları, perküsyon sanatçıları ile ritim çalışmaları, dans ve pandomim gösterileri, yüz ve duvar boyama, seramik yapımı gibi etkinliklere katılacak. 

MİS GİBİ ÇİKOLATA KOKTU

Pera Palace Hotel Jumeirah’ın özel çikolata kursunu duydunuz mu?  Çocuklar hayallerindeki çikolatayı yapacak, size de tatması kalacak! Etkinlikten elde edilen tüm gelir UNICEF’e bağışlanıyor. Hediyeler ve sürprizler de cabası... Kurs ücreti 100 TL. Bilgi ve rezervasyon için (0212) 377 40 00 no’lu telefonu arayabilirsiniz. Çikolata kursu düzenleyen bir başka otel de Mövenpick Hotel Istanbul. Başaşçı Giovanni Terracciano ve Pastane Şefi Ferdi Balcıoğlu tarafından 23 Nisan Çarşamba günü 15.00-17.00 saatleri arasında uygulamalı olarak verilecek olan kursta; çikolata eritme, saklama ve işleme gibi bilgilerin yanı sıra beyaz ve siyah çikolata yapımı, çikolata ile meyve ve fındık kaplama öğretilecek. (0212) 319 29 29 no’lu telefondan kayıt yaptırmak mümkün. Ücreti 98 TL. Mini Süper Star Çocuk Etkinliği’nin beşincisi yarın İstanbul Bostancı Green Park Hotel’de... Erken bir bayram kutlaması için bu şenliğe uğramaya ne dersiniz! Bu yılki organizasyonda palyaço gösterisi, yüz boyama etkinliği, oyun hamuru atölyesi ve Chicco’nun sponsorluğunda gerçekleşecek ödüllü bebek emekleme yarışması yer alıyor.

SİNEMALARDA DA ŞENLİK VAR 

Ülker Çocuk Sinema Şenliği, bu yıl yedinci kez perde açıyor. Şenlik, aileleri Oscar ödüllü Karlar Ülkesi filmiyle buluşturuyor. 24 Nisan Perşembe günü düzenlenecek olan şenlik kapsamında, 62 ilde tüm çocuklar bu filmi ücretsiz olarak izleyebilecek. Bayram, perisiz hele Tinker Bell’siz olmaz diyorsanız, o zaman doğru Migros mağazalarına! 23 Nisan’a kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Migros mağazalarından Money Club kartıyla 10 TL’lik Honeybana Balparmak, Huggies ve Danone’un Disney lisanslı ürünlerinden satın alanlara, Disney’in 23 Mayıs 2014’te vizyona girecek yepyeni filmi Tinker Bell ve Korsan Peri’nin ön gösterimine iki kişilik bilet hediye! Kosifler Oto, nisan ayı boyunca her çarşamba akşamı düzenlediği ‘Otomobil Sineması’ etkinliğinin sonuncusunu 23 Nisan’da gerçekleştiriyor. Yazlık sinema nostaljisini, son model BMW’lerle birleştirerek günümüze uyarlayan Kosifler Oto, Turbo adlı animasyon filmin gösterimini yapacak. 19.30- 22.00 arasındaki sinema keyfinin adresi Kosifler Oto’nun Bağdat Caddesi showroom’u.

Evcilleri dostu, evsizleri sorumluluğu olarak gören Goody kedi-köpek mamalarının iki yıl önce kurduğu Goody Çocuk Tiyatrosu’nun Bir Dostluk Hikayesi adlı oyunu, bir ev köpeği ile sokak kedisinin dostluğunu anlatıyor. Detaylar www.facebook.com/Goodymama adresinde...

VIALAND Tema Park ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Eğlenirken Öğreniyoruz Projesi’ çocuklara yepyeni deneyimlerin kapısını açıyor. İstanbul’un fethini insansı robotlarla canlandıran Fatih’in Rüyası ünitesi, çocukları şaşırtmaya hazırlanıyor. Bu proje ile İstanbul’daki 39 ilçeden ilkokul ve ortaokul öğrencileri, tarih ve sosyal Bilgiler öğretmenleriyle birlikte VIALAND Tema Park’ı ücretsiz olarak ziyaret edecek. 

Forum İstanbul AVM içindeki Avrupa’nın en büyük dinozor temalı parkı Jurassic Land’de de bayram coşkusu var! Yumurta boyamadan tişört boyamaya kadar farklı etkinlikler mevcut. 

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan KidzMondo, bayramı dünyanın dört renkli kültürünü birleştiren bir programla karşılıyor. Kafkas, Çin, Balkan ve Hint kültürlerine özgü danslar, hikayeler, yerel kostümler ve müzikler Kidizenler’i bekliyor! Eğlence& öğrence felsefesinin hayat bulduğu KidzMondo’da kurulacak ‘özgür kürsü’de çocuklara diledikleri her konuda konuşma, şarkı söyleme ya da şiir okuma fırsatı sunacak. Çocuklar için bir başka dünya da İstanbul’un Anadolu yakasındaki KidZania. Akasya Acıbadem AVM içerisinde açılan, çocuklara keşif ve eğlenceyi bir arada sunan KidZania İstanbul, her yaştan ziyaretçi akınına uğruyor. Yaşları 4-14 arasında değişen çocuklara, uygun boyutlarda, yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alanda; hastaneden pizzacıya, itfaiyeden şefliğe uzanan 90 farklı meslek birimini deneyimleme fırsatı sunan KidZania’da en büyük rağbet pilotluğa.

ASYA MUTFAĞINDAN MEKSİKA’YA... 

Anadolu yakasındaki DoubleTree by Hilton Moda’da Minik Şefler Atölyesi var! 23 Nisan tatilini çikolata ve kurabiye yaparak geçirecek  minik katılımcılar  arasından seçilecek en başarılı minik şef, ailesi  ile birlikte 2014 yılı için geçerli olacak bir gecelik kahvaltı dahil hafta sonu konaklama  ödülü kazanıyor!  Detaylı bilgi (0216) 542 43 44 no’lu telefondan alınabilir. 

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE NE VAR NE YOK

İstanbul Kozyatağı’ndaki Kozzy AVM çocuklar için tam bir tiyatro ziyafetine sahne olacak. 23 Nisan’a kadar aynı günde 100 TL veya üzeri alışveriş yapan herkes 2 kişilik bilet kazanıyor. Bakırköy’deki Carousel Alışveriş Merkezi’nde 23-27 Nisan günlerinde çocuklara özel etkinlikler var: Milli Takım Pasta Şefi Ece kyıldız’ın kurabiye atölyesi, Şarlo İstanbul Oyuncak Müzesi’ne giriş bileti kazanma şansı, Menar’ın eğlenceli bilim atölyesi, karikatür atölyesi ve daha neler neler! Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde, Tiyatro Mie tarafından sahnelenecek oyunlar, küçükler için! Oyunlar, Bremen Mızıkacıları ile Sihirli Fasülyeler... Başarılı müzik kariyerinin yanı sıra, rol aldığı TV dizilerindeki performansıyla da hayran kitlesini genişleten Keremcem, 23 Nisan’da, Optimum Outlet İstanbul’daki imza gününde hayranlarıyla buluşuyor. İstanbul Levent’teki Kanyon AVM, 23 Nisan haftasında tüm çocukları Cesur Karabatak oyununu izlemeye davet ediyor. Keşfedin! Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi bayram coşkusunu Happy Fit Spor Akademisi ile yaşatacak. Akademi, 23-24-25 Nisan günlerinde Cevahir AVM’ de. İstanbul’un iki yakasını buluşturan alışveriş merkezi Tepe Nautilus’a gelen çocuklar, Latin dans kostümleri giyerek öğretmenlerden dans figürleri öğrenecek. Detaylı bilgiye www.tepenautilus.com adresinden ulaşmak mümkün. 

Çocukların ve ailelerin mağaza ve alışveriş merkezlerinde hep birlikte keyifli vakit geçirmeleri için etkinlikler gerçekleştiren Kipa da ‘Ailemle en mutlu günüm’ konulu bir resim yarışması düzenliyor. 5-8 ve 9-12 yaş gruplarındaki çocukların katılabileceği yarışma, Kipa’nın ülke genelindeki 20 mağazasında gerçekleştiriliyor. Hediyeleri de var! İstanbul’un yeni alışveriş merkezlerinden Zorlu Center, 23-27 Nisan günlerinde Disney’in sihirli dünyasının kapılarını aralama fırsatı sunuyor. Disney Prenses Şatosu, 11.00-19.00 saatleri arasında gezilebilir! Erkek çocuklar da Marvel’in süper kahramanı Kaptan Amerika temalı bir aktivite alanında buluşuyor. Forum İstanbul AVM’de yer alan Türkiye’nin en büyük akvaryumu Turkuazoo, çocuklara unutulmaz anlar yaşatmak için etkinlikler düzenliyor. Amazonlar’ın en ilginç kaplumbağa türleriyle tanışmak için daha ne duruyorsunuz! Oyun ve çocuk eğitimi alanının önde gelen markalarından Imaginarium, yeni koleksiyonu ile çocuklarına unutulmayacak bir bayram hediyesi vermek isteyen ailelerin tercihleri arasında.,. Ayrıca Akasya AVM’deki Imaginarium’da 15.00-17.00 saatleri arasında Kukla Tiyatrosu var! 

BUNLAR DA VAR! 

Uçurtma keyfi olmadan bir çocukluk ya da çocuk bayramı düşünülebilir mi? Cevabınız kocaman bir “Haaayyıııır” ise o zaman işte size bir adres... La Fontaine Masalevi Anaokulu, 23 Nisan’ı, bu yıl da gelenekselleşen Uçurtma Şenliği ile kutluyor. Ağız-diş sağlığının temelleri çocuklukta atılıyor. Bayram ve diş sağlığının ne ilgisi var demeyin çünkü diş hekimi ziyaretini korkutucu olmaktan çıkarmak için çocuğunuzla birlikte 23-24 Nisan’da İstanbul’daki Dentistanbul’a uğrayabilirsiniz. Ücretsiz diş muayenesi ve yüzlerini güldürecek hediyeler çocukları bekliyor. 

Kökü Azteklere ve Mayalara kadar uzanan Meksika mutfağının İstanbul’daki temsilcisi Ranchero, 23 Nisan’a özel hazırladığı çocuk mönüsünün yanı sıra hediyeleriyle de çocukların kalbini fethediyor... Özel Meksika şapkası Sombrero ile çektirecekleri hatıra fotoğrafı, bu 23 Nisan’ı sonraki yıllarda da unutulmaz kılabilir. Çocuklar Yeniköy sahilindeki Sırçacı14’te, hem karınlarını doyuracak hem de yaratıcılıklarını sergileyebilecekler.  Asya mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan Etiler’deki P. F. Chang’s da eğlenceli bir atmosfer vadediyor. Asya yemekleri miniklere özel hazırlanacak! Pidesiyle meşhur Rumi, bayram coşkusuna yüzde 20 indirim ile katkıda bulunuyor. 23 Nisan’da aileleriyle birlikte gelen miniklere birbirinden güzel oyuncaklar, hesapta ise yüzde 20 indirim var. Sıra geldi İtalyan mutfağına... Ünlü İngiliz aşçı ve yemek yazarı Jamie Oliver tarafından kurulan Zorlu AVM’deki Jamie’s Italian, 27 Nisan’a kadar tüm aileleri harika tatlarla buluşmaya davet ediyor. Özel çocuk mönüsü ücretsiz...