Şans bir yere kadar

Maç sürpriz bir golle başladı ama 37’nci saniyede 1-0 öne geçen Trabzonspor ancak 27’nci dakikadan sonra oyunda biraz olsun denge kurabildi. Son haftaların moralli takımı Gençlerbirliği bence tam da Trabzonspor’un istediği gibi oyuna başladı. Tüm hatları ile hücumu düşünen Gençlerbirliği savunmada doğal olarak açık vermeye başlayınca Trabzonspor ileri uçtaki usta ayakları ile bunları kullanma fırsatı buldu.

27’nci dakikadan sonra Trabzonsporlu futbolcular bu maçı tek golle sonlandıramayacağını anladı ve pas trafiğini iyice arttırarak Gençlerbirliği’nin hızını kesti.

Kaptan Colman penaltıdan takımını 2-0 öne geçirince oyundaki gerilim iyice arttı. İlerleyen dakikalarda atılan ikinci golün Trabzonspor’a zarar getirdiği görüldü. Gençlerbirliği futbolcuları son haftalardaki kazanmalarının tesadüf olmadığını gösterir şekilde maça asılmaya devam etti  Hakemin düdüğü çalmadan maçın bitmeyecegini hala anlamayan Trabzonsporlu futbolcular bu rehavetin cezasını ilk yarının son dakikasında golü yiyerek gördü ve soyunma odasına moralsiz gitti.

Gençlerbirliği ikinci yarıya süratli başladı. Trabzonspor ise buna karşılık veremedi, dolayısıyla  mahkum olmayı kabul etti. Yan toptan ikinci golü de kalesinde görünce bir anda ne olduğunu şaşırdı. İlk yarıda Trabzonspor için avantaj olan oyun taktiği ikinci yarı Gençlerbirliği’nin lehine döndü. Üçüncü golü atmak isterken savunmada verilen açıklar Trabzonspor’u zor durumda bıraktı. Ve neticesinde tecrübesiz lige ilk defa çıkmış bir takımın bile yapmayacağı hatayı yaparak savunmayı tamamen boş bırakıp üçüncü golü kalelerinde gördüler.

Stoperleri hava toplarında üstünlük sağlayan, yerden gelen toplarda ayakta kalabilen takımlar şampiyonluğun en büyük adayı olurlar ama maalesef Trabzonspor’da Giray ve Aykut bu özelliklerden yoksun, işte o yüzden Trabzonspor’un deplasman sıkıntısı hiç bitmiyor, Henrique istediği kadar gol atsın onun oynadığı takım otomatikman sahada bir kişi eksik!

Orta saha rakip akınlarına direnmediği müddetçe Trabzonspor’un ayakta kalma şansı sıfır.

Kısaca neticede bir maç oynanıyor, her şey olabilir ama bu kadar taraftarını üzecek şekilde acz içinde futbol oynamak hele de 2-0’dan maçı alamamak Trabzonspor’a yakışmıyor.. Bosingwa’nın ise hakeme “beni at” dercesine rakibine tekme atması ise affedilir gibi değil.