Şanssız takım...

Milli Takımımız, zorlu Hollanda deplasmanında kazanmak zorunda olduğu bir maç oynadı. Maç başlangıcında Hollanda takım olarak topu ayağa oynayıp çok adamla baskı kurarak, Milli Takımımız’ın üzerine geldi. Ama pozisyon üretimi açısından sergilemiş olduğu futbolun karşılığını alamadı. 

Milliler, çok akıllı bir futbol sergiledi. Takım savunması mükemmel, orta alan kontrolü harikaydı. Kalecimiz Volkan da üzerine düşen görevi mükemmel bir şekilde yerine getiren oldu. 

Biz kontratak futuboluna özen gösterirken; rakibimizden çok daha fazla net gol pozisyonları bulduk. İlk önce Burak’la gole yaklaştık. Ama Burak kontrolünü yapamayınca golden mahrum kaldık. Hemen ardından Mehmet Topal ile bir pozisyon daha bulduk. Fakat gol vuruşu, ne yazık ki istediğimiz gibi değildi. Daha sonraki bir pozisyonumuzda ise Burak ile şık bir golün sahibi olduk. 

Hollanda takım olarak enternasyonal müsabakalardaki tecrübesiyle bize ne kadar üstünlük kurmaya çalışırsa çalışsın, girmiş olduğu pozisyonları gole çevirememesinin nedeni, panik atağa girmiş olmalarındandı. Çünkü onlar kendi evlerinde oynadıkları bu maçta bizim takımımızı rahat yenecek hatta fark bulacak beklentilerindeyken, evdeki hesapları çarşıya uymadı. 

Millilerimiz takım halinde sakin, sabırlı, pozisyon üretiminde çok daha fazla gibi gözüküyordu. Bir gol daha fazla atabilirdik.  Stoperlerin önünde oynayan Mehmet Topal’ı, rakip hücumlarını mükemmel zamanlamayla kesici özelliğiyle beğendim. Her iki kanat bekimiz Caner olsun, Gökhan Gönül olsun, mükemmele yakın futbol sergilediler. Orta sahadaki genç Ozan da takımı adına olağanüstü yararlı hareketlerin sahibi oldu. Yalnız Selçuk için, beklediğim futbolu sergiledi diyemem.

Kazanacağımız bir maçı, şanssız bir şekilde berabere bitirdik. Sneijder’in golünde Volkan’ın kontrpiyede kalmasına, takımımız adına “Yazık oldu” dememiz gerekiyor.