Şanssızlık ve hayal kırıklığı

Tam 6 yıldır Şampiyonlar Ligi maçına hasret olan sarı-kırmızılı taraftarlar Galatasaray’dan yeni bir zafer bekliyordu. Hasret bitmiş, Türk Telekom Arena’daki ilk Avrupa kupası maçı oynanacaktı. Sarı-Kırmızılılar için tarihi bir gündü. Tribünler tıklım tıklımdı. Taraftar, Cim-Bom’unu yalnız bırakmamıştı. Hele maçın başında yapılan “Fatih Sultan Mehmet”li “Avrupa’nın yeniden fethi” yazılı pankartlı şov görülmeye değerdi.

Bu destekle Galatasaray maça hızlı başladı ama arzulanan futboldan, özellikle Manchester United karşısında sergilediği oyundan çok uzaktı. 27. dakikaya kadar, yani golü yiyinceye dek Aslan, rakibine göre daha etkili gibiydi. Ama Braga’nın tipik bir kontratak takımı olduğu unutulmuştu. Hücumdayken kaybettiği top, dönüp Galatasaray kalesinde gol oldu. Golü yiyen Galatasaray bocalamaya başladı. Önce Dany’nin hatasını örtüp Eder’in şutunu, daha sonra Vinicius’un kafa vuruşlarını çıkarıp mutlak gollere izin vermeyen Muslera kalesinde devleşiyordu.

Galatasaray ilk 45’te rakip kaleye gitti gitmesine ama, Emre Çolak’ın ve Burak’ın autu boylayan iki kafa şutu dışında akılda kalan tehlikeli atağı yoktu. Buna karşın rakibin 4 gollük hücumu vardı.

Galatasaray’da kendilerinden çok şey beklenen Selçuk İnan ile Felipe Melo ilk 45’te fazla varlık gösteremedi. Hakan Balta’nın yerine solbekte görev yapan Riera ise vasatı aşamadı. Umut rakip defans arasında kayboldu gitti. Amrabat’ın ortaları da Braga defansında eridi.

Fatih Terim, ikinci yarıya Amrabat’ın yerine Aydın Yılmaz’ı alarak başladı. Sarı-Kırmızılılar birinci devrenin ilk 15 dakikasında olduğu gibi yine rakibine baskı uygulamaya başladı. Bu yarıda gerçek Galatasaray’ı seyrettirmeye başladı,  Devrenin başında Aydın’la kaleyi yoklayan Cim-Bom, 59.dakikada Burak’la gole çok yaklaştı ama milli futbolcu kalecinin üzerine vurunca Aslan bir fırsatı harcadı. Bu yarıda Galatasaray kendi oyununu rakibe kabul ettirdi. Braga savunmayı kalabalık tutup kale önünde adeta etten duvar ördü. buna rağmen Galatasaray Burak’la iki, Umut Bulut ve Elmander’le birer pozisyondan yararlanamadı. Aydın Yılmaz ise direğe takıldı.

İşin açıkçası, bu tip maçlarda biraz da şans yanında olacak. Özellikle de tüm gücüyle savunma yapan takımlara karşı.

Sonuçta Galatasaray için hayal kırıklığı yaratan bir maçtı.