Sapanýn yanýna sopa eklendi

Hamas lideri Yahya Sinvar'ýn þehadete ereceði anda bile, terör devleti Ýsrail güçlerinin korkudan yanýnda gidemeyip gönderdiði drona elindeki sopayý fýrlatmasý bana Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu aleyhi ve sellem) þu hadîs-i þerifini hatýrlattý: "Biraz sonra kýyametin kopacaðýný bilseniz bile elinizdeki fidaný dikiniz."

Þehid Yahya Sinvar ve yanýndaki 4 mücahidle karþýlaþan terör unsurlarý tank atýþlarýyla Sinvar'ýn yanýndaki 4 mücahidi þehid ettiler. Terör unsurlarý, aralarýnda Sinvar'ýn olduðundan habersiz mücahid grubunun olduðu binaya ayrýca omuzdan atýlan füze fýrlattýlar. Sinvar, kopan bir kolunu baðlamýþ halde terör unsurlarýyla son mermiye kadar çatýþmaya devam etti. Ýsrail terör unsurlarý tank ateþi ve ardýndan füze attýklarý binaya korkudan giremediklerinden binada sað kalan var mý diye drone gönderdiler.

Ýsrail terör unsurlarý bilmeden insanlýk tarihinin ender kahramanlýk sahnelerinden birini çektiler. Þehid Sinvar aðýr yaralanmýþ, kopmuþ kolunu baðlamýþ bir halde emaneti Rabbine teslim ederken elindeki sopayý terör unsurlarýnýn dronuna fýrlatýyor.

Terör devleti Ýsrail öldürdükleri kiþinin Yahya Sinvar olduðunu anlayýnca Sinvar'ý küçük düþürücü bir senaryoyla Þehid Sinvar'ýn ölümünü dünyaya duyurmayý kararlaþtýrdýlar. Lâkin bir terör unsuru görüntüleri internette paylaþýnca senaryo çöp oldu.

Terör devleti Ýsrail Þehid Sinvar'ý rezil etmek isterken yayýnladýðý görüntülerle dünyanýn gözünde efsane bir kahraman yaptý. Tabiî ki dünya Þehid Sinvar ve Filistin halkýnýn o muazzam direniþine ve kahramanlýklarýna þahitti ama mezkûr görüntünün deðeri bir baþka.

Nasýl ki Hazreti Davut 12 yaþýndayken elindeki sapan ile zalim Calut'u devirmesiyle sapan zalimlere karþý durmanýn sembolü haline geldiyse artýk sapanýn yanýna bir de sopa eklendi!

Evet, Þehid Sinvar Hazreti Peygamber'in buyruðunu yerine getirdi ve kendi küçük kýyameti koparken elindeki sopayý Filistin halkýnýn zaferi için kâfirin böðrüne ekti!

Þehid Sinvar'ýn aðýr yaralý halde bir koltukta oturarak sopayý fýrlatmasý ve kefiyenin ardýndaki o keskin bakýþlarý dalga dalga dünyaya yayýldý. Ýnsanlar benzer pozlar vererek hem Sinvar'ýn þehadetini tebrik ederken hem de terör unsuru Ýsrail ve destekçilerinin karþýsýnda olduklarýnýn mesajýný veriyorlar.

Büyük Komutan Selahaddin Eyyubi'ye atfedilen biz sözdür: "Kýlýçlarýmýz paslandýkça imanýmýz da paslanýr." 1 yýldýr Gazze halký liderleriyle birlikte kâfire karþý kýlýçlarýný daima parlak tuttuklarýndan imanlarýnýn parlaklýðýyla da dünyayý aydýnlatýyorlar. Gazzelinin direniþinden etkilenenler fevç fevç Müslüman oluyorlar.

Ve Mütefekkir Salih Mirzabeyoðlu'nun þu mýsralarý hayat buluyor:

"çiçekler açýyor unutulmuþ bahar

ilk aþka benzer ilk heyecan

ilk duyar gibi topraðýn kokusunu

ilk gider gibi ilk savaþa

alevleniyor damarlarda kan

bu incecik kýz gelinlik yaþta

bu desen oyun yaþýnda çocuk

bu ihtiyar-delikanlý.

ateþ önü çatýlmýþ tüfekler

ve ölüme hazýr binler:

çiðneyemeyecek yabancý adam

topraðýmýzý

çiðneyemeyecek yabancýlaþmýþ adam.

(...)

bu ateþ hattýna çýlgýn koþu

-ateþ hattýnda sabýr-

müjdecisi zaferin...

*

bir gül için bin kötüyü yakmalý

iþte bu heykel duruþ

-dünyaya tepeden bakýþ-

bu eda

bu tavýr

bu ateþ hattýna çýlgýn koþu

-ateþ hattýnda sabýr-

müjdecisi zaferin...

(...)

*

bu yürek vurulmaz zincire

bu yürek ölüme hazýr

biliriz

zafer mutlak inananýn

yani savaþanýn

yani sýrtüstü yatanýn deðil

yani inanmayanýn."