Saracoğlu’nda kıran kırana maç

Ambians müthiş.. Kazanma arzusu müthiş.. Ama kaybetmeme arzusu da en az kazanma arzusu kadar güzel. Futbolun güzelliği tribünlerden sahaya yansımış, futbolcular da hakikaten inanılmaz bir mücadeleyle tribüne hakettiği cevabı verdi.

Fenerbahçe için ilk yarıda şu futbolcu çok iyi dersek hata ederiz. Her hattıyla gole kavuşmanın uğraşı içinde Fenerbahçeli futbolcular maça asıldılar. Ama rakip Gençlerbirliği o kadar iyi karşı koydu ki, sporseverler için zevkle seyredilen bir ilk yarı oldu. Şu net pozisyondu diyecek bir dakika olmamasına rağmen her an olacakmış gibi baskılı kıran kırana futbol seyrettik. İlk yarıda iyilerin iyisi demek gerekirse, Gençlerbirliği kalecisi Ferhat diyebiliriz.

İkinci yarıda baskı o kadar arttı ki, Gençlerbirliği ilk yarıdaki gibi atak yapamaz hale geldi. Buna rağmen Fenerbahçe 57. ve 71.dakikadaki iki penaltı golüyle öne geçti. Cüneyt Çakır birincisinde ne kadar haklıysa, ikincisinde de o kadar haksızdı.

Fenerbahçe kazandığı iki penaltı golünden sonra da baskısına devam etti. Gençlerbirliği ise zaman zaman risk alıp rakip kaleye yüklendi ama arzuladığı golü bir türlü bulamadı.

Kanarya'da Alper dikine oynadığı zaman takımının rakip kaleye gitmesi kolaylaşıyor. Gözüme çarpan bir önemli konu da Emenike ile Sow'un yandan yapılan ortalarda pasif kalmaları. Dün gece iki önemli pozisyonda boş kaleye topu gönderemediler. Sonuçta F.Bahçe, Başkent temsilcisini iki penaltı golüyle geçip haftayı 3 puanla kapatmayı başardı.

Fenerbahçe'de dışarıdan gördüğüm şu: Her taraftan haksız saldırıya uğradığını ama buna rağmen dimdik ayakta durmaya çalıştığını yöneticiler taraftara inandırmış. Hakikaten taraftarı da inanılmaz dayanışma içerisinde. Camiasına destek verdiği açıkça görülüyor. Ama bu stres takıma rahatlığını kaybettirmiş. Rahat yenebileceği, keyif yaparak kazanabileceği maçları dahi futbolcular bu kafa gerginliği içerisinde oynamanın sıkıntısını çekiyor. Yetkililer hemen futbolcularını bu havadan çıkarıp rahatlatması gerekiyor. Aksi halde kolay geçeceği düşünülen sezon, futbol dışındaki baskılar yüzünden zora giriyor. Benden söylemesi.