Saracoğlu’nda mutlu son...

Fenerbahçe kazanmış olduğu puan farkıyla zaten şampiyon olmuş gibiydi... Üstüne üstlük Beşiktaş, Sivas deplasmanında farklı mağlubiyet alınca Rizespor maçının da hiçbir önemi kalmadı... Kısacası Fenerbahçe adına atı alan Üsküdar’ı zaten geçmişti... Böylesine mutlu bir sona ulaşması; Fenerbahçe’nin zaten beklenilen şampiyonluğunu da perçinlemiş oldu.

Sahanın içine bakacak olursak Fenerbahçe beraberliğe çıkmış gibi bir havadaydı... Eğer bu maçı kazanmak zorunda kalıp da şampiyonluğunu ilan etmiş olsaydı; sahadaki Fenerbahçe’yi çok daha farklı görürdük. Farklı kazanan Fenerbahçe’yi görürdük..

Ligin ilk başlarını sevmem... Böylesine maçları da asla hiç sevmem. Öylesine kalite düşüklüğü gösterir ki beklenilen düzeydeki futbolu seyretmekten mahrum kalırız...

Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu alkışlamak isterim. Kolay değil... Bir sezon içerisinde kazandığı farklı puanlarla Rizespor maçı da Beşiktaş’ın yenilgisiyle gazozuna maç gibi oldu... Fenerbahçe Futbol Takımı’nda farklı kendini önemseyen futbolcular var; Emenike gibi... Adam kasılmaktan sahada ne yapacağının farkında olmuyor. Hiçbir varlık göstermiyor. Dokunsan yerde dokunmasan hep yerde... Böyle bir golcü şampiyonluğa meşale yakacak bir maçta bile biraz keyfi futbol oynamak arzusu içerisinde olsa daha iyi olmaz mıydı?.. Ben onu seyrederken yemin ediyorum sıkıldım... Ben sıkıldım ama Ersun Yanal benden daha evvel sıkılmış olacak ki 64’te oyundan aldı.

Kısacası böyle maçların taktiği, maktiği, iyi oynamışı, kötü oynamışı hepsi hikaye... Finale bakıyoruz; çocuğun adını koymak istiyoruz, Fenerbahçe şampiyon...

Daha bunun ardı arkası, önü falan, sağını solunu çekiştirmenin bir anlamı yok.

Her futbolsever ayağa kalkmalı. Bu Fenerbahçe’nin çoooook ama çooook sıkıntılar çektiği bir zaman diliminde bile şampiyonluk alkışlanmalıdır.

Fenerbahçe şampiyonluk kutlaması için bu maçı beklerken; cezalı duruma düşmüştü. Erkek kısmı yok, hanımlar ve çocuklar vardı. Onlar da niye vardı belli değil... Ya Fenerbahçe şampiyon olmuş; nerede bir ses, nerede bir seda, tribünlerde tık yok... Sadece kuş sesleri gibi cik cik ötmekten başka bir şey yoktu... Hanım topluluğu bana kızmasın. Yapacakları da bir şey yok. Ama normal taraftar grubu olsaydı yer-gök inlerdi. Fenerbahçe bu sezonu da mutlu bir şekilde bitirerek şampiyon olmuştur.